Antena 3 CNN Externe Mesajul trist al unui bărbat grav bolnav: ”Vreau să mor cu demnitate” - Ce le cere autorităților este emoționant

Mesajul trist al unui bărbat grav bolnav: ”Vreau să mor cu demnitate” - Ce le cere autorităților este emoționant

Un bărbat pe moarte contestă legea privind sinuciderea asistată din Marea Britanie, cerând judecătorilor să îi recunoască "dreptul său fundamental de a muri" și să se pună în locul său. 

Noel Conway în vârstă de 68 de ani s-a adresat Curții de Apel. El suferă de boala neuronului motor (MND), o boală incurabilă și progresivă care duce la pierderea funcționării normale a mușchilor. Bărbatul a fost diagnosticat în 2014, iar acum se află într-un scaun cu rotile și este paralizat de la gât în jos. Dorința lui este ca un medic să îi prescrie o doză letală de medicamente atunci când simte că viața a devenit insuportabilă.

Conway locuiește în Shropshire impreună cu soția lui Carol. Sănătatea sa s-a deteriorat de la începutul anului trecut, când s-a înfățișat pentru prima oară în față Curții de Apel. Acum depinde de ventilator tot timpul, cu excepția cazului în care mănâncă și se spală, deoarece mușchii care îi permit să respire se opresc ușor-ușor. Acum poate face doar miscări limitate cu mâna dreaptă, pe care o folosește pentru a suna o alarmă de îngrijire. 

"Cea mai mare frică pe care o am este să fiu încă în viață, dar să nu îmi pot folosi corpul. Vreau să mor cu demnitate și în deplină conștiință" a spus Conway pentru BBC News. 

Acesta a mărturisit că este înregistrat la Dignitas, grupul elvețian care oferă sinucidere asistată, dar spune că o posibilă călătorie ar fi dificilă și că va avea nevoie de ajutor. Pentru el principala opțiune ar fi să i se oprească ventilatorul care îl ajută să respire.  
  
Dovezile furnizate de Curtea Supremă de la consultantul de îngrijire în opoziția cererii lui Conway au arătat că anumite medicamente ar putea fi administrate în momentul paraliziei totale pentru a preveni că acesta să se simtă incomod sau tulburat pe poarcursul timpului rămas. Cu toate acestea, bătrânul a spus că nu dorește să i se dea aceste medicamente care l-ar lăsa într-o stare semi-constientă.  

Sursă: BBC

Subiecte în articol: sinucidere asistata Marea Britanie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"