Antena 3 CNN Actualitate Wizz Air anulează tot mai multe curse în această vară, din cauza lipsei forţei de muncă şi a grevelor

Wizz Air anulează tot mai multe curse în această vară, din cauza lipsei forţei de muncă şi a grevelor

În plin sezon al vacanţelor şeful Wizz Air spune că se aşteptă la tot mai multe anulări ale curselor în perioada următoare.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

De vină ar fi costurile de operare, grevele și lipsa forței de muncă.

Directorul general al Wizz Air, József Váradi, a declarat că operatorul aerian este încrezător că va reveni la productivitatea anterioară Covid-19 şi că va ajunge la utilizarea deplină a aeronavelor sale în acest an.

Cu toate acestea, compania a declarat, luni, că se aşteaptă să reducă utilizarea cu încă 5% pentru vară, pentru a atenua impactul ”perturbărilor externe în curs”, conform Reuters.

După o problemă cauzată de varianta Omicron a coronavirusului, cererea de călătorii a revenit, companiile aeriene pariind pe călătoriile din vacanţa de vară, în perioada iulie-septembrie, pentru a-şi spori profitul.

Dar grevele şi lipsa de personal forţează companiile aeriene să anuleze mii de zboruri şi provoacă cozi lungi pe aeroporturile importante din Europa.

Subiecte în articol: Wizz Air vara curse
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei