Antena 3 CNN Actualitate Imagini de coşmar în spitalele COVID. Bolnavii mânâncă parizer şi gem, de 10 lei pe zi, şi fac duş la o ţeavă ruginită

Imagini de coşmar în spitalele COVID. Bolnavii mânâncă parizer şi gem, de 10 lei pe zi, şi fac duş la o ţeavă ruginită

Epidemia de coronavirus scoate la iveală neajunsurile din sistemul medical! Ajunși la spital pentru a se vindeca, pacienții se lovesc de condiții igienice precare, dar și de o alimentație sub limita decenței. O spun cei care, în ultima perioadă, s-au văzut nevoiți să treacă pragul spitalelor.

Imagini de coşmar în spitalele COVID. Bolnavii mânâncă parizer şi gem, de 10 lei pe zi, şi fac duş la o ţeavă ruginită
Sursa foto: Facebook/Agneza Genoveva
de Cristi Popovici    |    Nuțu Borboros    |    Andrei Naiţă    |    14 Oct 2020   •   19:45

După 9 zile de internare, o pacientă care s-a vindecat de coronavirus și-a strigat revolta stârnită de condițiile din spitalul timișorean de suport COVID. 

Într-o postare ale cărei imagini vorbesc de la sine, femeia îi întreabă retoric pe mai marii țării dacă ar fi dispuși să facă duș în condiții mizere sau să primească o felie de parizer la micul dejun. 

Pacienţii au nevoie de o dietă bogată în vitamine, în nutrienţi. Dar din păcate, din alocaţia de hrană, asta este tot ce se poate asigura de către firma de catering", spune Adela Filipescu, purtător de cuvânt la Spitalul CFR Timişoara, locul unde a fost internată femeia. 

În timp ce bolnavii se luptă pentru viață, iar unitățile sanitare sunt sufocate de epidemie, o asistentă a spitalului CFR din Timișoara și-a prioritizat responsabilitățile. În timpul orelor de muncă, angajata spitalului a fost filmată în timp ce joacă "Solitaire" pe calculator. 

Altă unitate medicală, același dezastru

La Spitalul Județean din Sibiu, triajul pacienților are loc într-un fost chioșc dezafectat, unde se vindeau alimente de tip fast food. 

"Decizia conducerii de a transforma fostul chioşc în zonă de triaj pentru persoanele infectate cu noul coronavirus a venit pe fondul lipsei de spaţiu şi a creşterii număruilui de persoane confirmative pozitiv cu COVID-19. Este o soluţie temporară prin care se asigură un circuit care separă pacienţii confirmaţi de cei care sunt doar suspecţi", a declarat pentru Antena 3 Decebal Todăriţă, purător de cuvânt la Spitalul Judeţean Sibiu.

În ultimele 24 de ore, la Sibiu s-au înregistrat 150 de noi îmbolnăviri - cele mai multe de la debutul epidemiei.

×
Subiecte în articol: Timisoara
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close