Antena 3 CNN Bacalaureat 2016 REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV. PRIMELE REZULTATE LA BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV. PRIMELE REZULTATE LA BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV. PRIMELE REZULTATE LA BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV
07 Iul 2016   •   17:07

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV. Primele rezultate ale sesiunii iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2016 vor fi afişate marţi, 12 iulie. Rezultatele vor fi anunțate la avizierele centrelor de examinare, dar și pe internet, pe site-ul edu.ro, al Ministerului Educației. În acest articol veti găsi rezultatele sesiunii iunie-iulie a examenului de Bac 2016 pentru judetul BRAȘOV. REZULTATE BACALAUREAT 2016.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV. 2.732 de candidaţi erau aşteptaţi la prima probă scrisă a Bacalaureatului - proba la limba şi literatura română. Potrivit prof. Vasilica Diaconu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov şi preşedinta Comisiei judeţene de Bacalaureat, în cele zece centre de examen din judeţ s-au prezentat doar 2.667 de candidaţi. „Au fost 65 de absenţi. Nu s-a semnalat nici un fel de incident, nu am avut candidaţi eliminaţi pentru fraudă. Din câte spune colegul inspector de specialitate, subiectele au avut grad mediu de dificultate, cerinţele au fost clar formulate şi în aceste condiţii rezultatele ar trebui să fie bune, dacă au învăţat”, a spus prof. Diaconu, potrivit bzb.ro.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV. La fel cum s-a întâmplat din 2013 încoace subiectele probei la Limba şi literatura română au fost diferenţiate. Astfel, cei au absolvit liceul pe filiera teoretică, profil real, pe filiera tehnologică şi filiera vocaţională - toate profilurile, mai puţin pedagogic au primit: la  primul subiect un text dramatic (fragment dintr-o piesă de teatru) la prima vedere, pe baza căruia au avut de rezolvat nouă itemi, la subiectul al doilea, un text argumentativ despre rolul jocurilor pe dispozitive electronice (calculator, tablete, telefoane) în viaţa tinerilor, iar la ultimul subiect, un eseu despre tema şi viziunea despre lume şi viaţă într-un roman interbelic.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV. Cei de la filiera teoretică, profilul umanist, filiera vocaţională, profil pedagogic au primit tot un text la prima vedere, fragment din piesa de teatru „Citadela sfărâmată” de Horia Lovinescu, pe care au fost aplicaţi nouă itemi. La al doilea subiect au avut articol argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul lecturii în dezvoltarea personală. Ultimul subiect a fost elaborarea unui eseu în care să prezinte particularităţi de construire (caracterizare) a unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV. „A fost cum a fost. Am scris, dar nu tot ce trebuia. Cred că o să iau un 6 sau un 7”, ne spune un candidat de la profilul real.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV. „Cred că m-am descurcat bine. O notă mai mare de 7 mă aştept să iau”, a spus, ieri, la ieşirea din sala de examen, un candidat, de la uman.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV. Astăzi, candidaţii care au studiat în limbile minorităţilor naţionale vor susţine proba la Limba şi literatura maternă. Miercuri, 6 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului (proba E)c) la disciplinele Istorie şi Matematică. Ultima probă scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d), este programată vineri, 8 iulie. În funcţie de cele două criterii, candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV. Potrivit unui centralizator al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, în vederea susținerii examenului național de bacalaureat din această sesiune, s-au înscris 137.344 de absolvenți de liceu. Dintre aceștia, 114.993 de candidați (71,23%) provin din promoția curentă, iar 22.351 de candidați (28,77%) din seriile anterioare.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV. MENCS reamintește faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, condițiile referitoare la susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și nota 5 la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV. Nu este permis accesul candidaților în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, precizează MENCS.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO BRAȘOV. Potrivit datelor din Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), în anul școlar 2015-2016 există înregistrați 161.448 de elevi în anii terminali de liceu (clasele a XII-a zi și a XIII-a).

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close