Antena 3 CNN Externe WikiLeaks îşi reia activitatea: Au fost publicate documente despre spionajul la scară mondială

WikiLeaks îşi reia activitatea: Au fost publicate documente despre spionajul la scară mondială

WikiLeaks şi-a reluat activitatea cu publicarea unor documente despre spionajul la scară mondială. Activitatea a fost suspendată în luna octombrie din cauza lipsei de fonduri. WikilLeaks publica până atunci documente care arătau cum guvernele îşi spionează proprii cetăţeni cu ajutorul unor tehnologii furnizate de industriile specializate în supraveghere.

WikiLeaks îşi reia activitatea: Au fost publicate documente despre spionajul la scară mondială
Sursa foto: Foto: AFP/ Mediafax
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Dec 2011   •   08:04

În cadrul unei conferinţe de presă, fondatorul site-ului Julian Assange a anunţat publicarea a sute de documente provenind de la 160 de companii din 25 de ţări, specializate în supravegherea şi interceptarea telecomunicaţiilor.

Documentele arată cum sistemele permit guvernelor să supravegheze persoanele prin telefoane mobile, conturile de e-mail, dar şi urmele lăsate pe internet. Astfel de echipamente erau vândute de companii fără discriminare, atât dictatorilor cât şi guvernelor democrate.

Documentele publicate joi de WikiLeaks includ manuale de supraveghere vândute în trecut regimurilor autoritare din lumea arabă cum ar fi Siria, Libia, Tunisia şi Egipt. Potrivit lui Julian Assange, industria de supraveghere şi interceptare a comunicaţiilor a ajuns să fie o reţea mondială, asta după ce în trecut era doar un cerc restrâns de clienţi.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close