Antena 3 CNN Conținut plătit Mărțișor cu surprize delicioase în farfurie: Piept de rață cu sparanghel și vin roșu

Mărțișor cu surprize delicioase în farfurie: Piept de rață cu sparanghel și vin roșu

I.D.
1 minut de citit Publicat la 10:46 28 Feb 2025 Modificat la 10:46 28 Feb 2025
Farfurie cu piept de rață cu sparanghel și vin roșu. FOTO: Getty Images.com
Farfurie cu piept de rață cu sparanghel și vin roșu. FOTO: Getty Images.com

Cum ar fi ca de Mărțișor sau de 8 Martie să schimbăm rolurile în bucătărie și să ne așteptăm acasă prietena, iubita, mama, soția cu o surpriză delicioasă în farfurie? Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, nici de experiența unui bucătar Chef. 

Noi ți-am făcut deja lista de cumpărături și îți spunem și cantitățile de care ai nevoie din fiecare ingredient:

  • 800 g piept de rață
  • 500 g sparanghel verde căruia i se mai spune „hrana regilor“
  • 300 g morcovi sau baby morcovi
  • Sare
  • Piper
  • 200 ml ulei
  • 1 cățel de usturoi
  • 100 g miere
  • 200 ml vin roșu
  • 100 g muștar
  • Microgreens - plante tinere cu un conținut ridicat de minerale și vitamine.

În drum spre casă, te poți opri la Lidl să-ți cumperi tot ce ai nevoie, la prețuri accesibile. Rața proaspătă eviscerată este acum la ofertă – doar 1,99 lei per 100 g (de la 2,49 lei). Pentru un plus de savoare, poți alege un borcan de miere românească de tei din gama Cămara Noastră (400 g) la doar 16,99 lei.

Suntem alături de tine cu sfaturi și în bucătărie. Iată ce trebuie să faci:

Crestează pieptul de rață pe partea cu piele, fără a pătrunde până la carne și pune-l în tigaie, mai întâi pe partea cu piele, pentru 3-4 minute. Apoi, întoarce-l pe partea cealaltă pentru alte 2-3 minute. După aceea, bagă-l la cuptor pentru 5-6 minute.

Separat, fierbe legumele în apă cu sare, apoi le scoți în apă cu gheață.

Pentru sos, pune puțin ulei la încins și aromatizează-l cu un cățel de usturoi strivit. Adaugă apoi muștarul, mierea și vinul și lasă-l pe foc până scade și capătă consistența unui sos.

Platingul este și el important pentru ca surpriza să fie deplină. Pieptul de rață scos din cuptor se pune pe o farfurie, alături așezăm legumele, deasupra punem sosul, iar lângă legume și carne pregătim un decor din microgreens, după inspirația fiecăruia.

Dacă ți-ai planificat bine timpul, persoana iubită ar trebui să apară dintr-o clipă în alta.

Pregătește-te să vă bucurați împreună de surpriza unei seri frumoase de început de primăvară, la un preț mult mai accesibil decât la restaurant, dar de super calitate! Mărțișorul are anul acesta și iubire, și gust!

 

×
Etichete: advertorial
x close