Acest articol vă este dedicat dacă vă numărați printre persoanele ce nu își pot începe diminețile fără o ceașcă revigorantă de cafea, fără aroma bogată și savuroasă pe care o oferă și fără gustul care le dă energia de care au nevoie. În rândurile ce urmează ne dorim să vă ajutăm să vă duceți pasiunea la următorul nivel prin a vă enumera 5 sortimente de top din care puteți alege. Le puteți denumi și tipuri de cafea de specialitate, desigur. Însă, aici nu asta contează, ci aromele, texturile și notele din spatele fiecărei cești. Vă vom vorbi despre fiecare în parte și vă vom ajuta să vă alegeți mai ușor preferata ca apoi să vă puteți bucura de cele mai revigorante băuturi de dimineață. Deci, fără să mai stăm prea mult pe gânduri, iată despre ce este vorba.
De-a lungul timpului, cafeaua a trecut de la o simplă licoare abia descoperită până la o băutură cu totul și cu totul impresionantă, bogată, uniformă, completă. Acum, regăsim pe piață atât cafea capsule cât și boabe sau pungi gata râșnite. Sortimentele sunt extraordinar de variate și dispun de arome senzaționale, care vă pot purta pe cele mai fabuloase meleaguri. Ce poate fi mai plăcut decât să vă treziți cu această aromă parfumată împrejur, toată adunată într-o ceașcă fierbinte bine preparată? Dacă vă doriți să vă duceți pasiunea la nivelul următor, atunci trebuie să aflați și care sunt cele mai bune sortimente din lume. Despre acestea v-am promis noi că vă vorbim. Și, astfel, citiți în continuare pentru a afla toate detaliile.
Primul sortiment de cafea ce merită menționat este și cel mai popular dintre toate. Acesta se intitulează Etiopia Yirgacheffe și vine cu un gust aparte, specific zonei din care provine. Aroma pe care o oferă este presărată cu note florale, citrice și fructate, cu un strop de miere. Putem spune că este o băutură dulce, iar cele mai potrivite metode de preparare sunt la filtru sau drept cappuccino. Totodată, pentru a vă asigura că gusturile ies cât mai mult în evidență, vă recomandăm să o serviți lângă fructe proaspete, foietaje cu unt sau iaurturi light. Așa, veți dispune de un mic dejun complet, de o gustare balansată.
Cel de-al doilea sortiment ce ne-a atras atenția se numește Columbia Gesha și vine cu o aciditate balansată, cuprinsă de notele de ciocolată, caramel și citrice. Băuturile în care aceasta va străluci cel mai mult vor fi espresso sau cele preparate la presa franceză, iar câteva dintre mâncărurile lângă care o puteți servi sunt nucile în ciocolată, rulourile cu scorțișoară, ouăle prăjite sau chiar burrito-urile pentru micul dejun. De ce? Fiindcă notele de care dispune Columbia Gesha completează paleta de arome din produsele menționate și deserturi.
Trecem mai departe și ajungem la cel de-al treilea sortiment de cafea. Acum este vorba despre Kenya AA. Probabil vă întrebați de unde vine acest „AA”, nu-i așa? Ei bine, aflați că Kenya își selectează boabele cu foarte mare rigurozitate, bazându-se pe dimensiunea, densitatea și calitatea lor. Astfel, AA sunt surprinse drept cele mai calitative boabe din care se poate alege. Câteva dintre notele cu care impresionează sortimentul sunt cele fructate și citrice și băuturile în care va ieși cel mai mult în evidență sunt cele clasice, la filtru sau în ibric. Experimentați cu diverse rapoarte de cafea/apă până ajungeți la consistența dorită.
Continuăm enumerarea promisă și ajungem la cel de-al patrulea sortiment. Aici ne îndreptăm atenția spre Indonezia Mandheling ce oferă gusturi pământești, asemănătoare plantelor și cu note afumate. Este un sortiment ceva mai aparte, nu pe placul tuturor. Însă, dispune de versatilitate fiindcă poate fi preparat în cold brew sau la presa franceză și servit alături de sandviciuri cu bacon și ou, hot dogi sau fursecuri și prăjituri negresă. Aromele sortimentului de față vor complimenta voluptuozitatea mâncărurilor menționate și vă vor ajuta să obțineți un mic dejun sau snack apetisant, balansat.
Nu în ultimul rând, iată-ne ajunși și la cel de-al cincilea sortiment din articolul de azi. Acum este vorba despre cafeaua denumită Costa Rica Tarrazu. Aceasta surprinde cu note de citrice, fructe de pădure și miere și este însoțită de o aciditate balansată. Poate fi servită la presă sau la filtru și iese cel mai mult în evidență lângă preparate după cum urmează: fructe proaspete, granola sau muesli, pâine prăjită cu unt și gem sau deserturi light. Decizia rămâne la latitudinea dumneavoastră. Tot ce contează este să vă bucurați de ceașca favorită alături de cei dragi și să vă energizați pentru o nouă zi.
Iar acum că ați aflat care sunt cele 5 sortimente de top din lume, ce spuneți? Credeți că favorita dumneavoastră se numără printre ele? Noi așa sperăm! Și mai sperăm și că v-am fost de ajutor. Dacă vă doriți să citiți și mai multe detalii, nu ezitați să navigați mediul online.