Antena 3 CNN Economic Ţările cu probleme la plata facturilor. Ce loc ocupă România

Ţările cu probleme la plata facturilor. Ce loc ocupă România

Loredana Ştefu a prezentat la rubrica #CifraZilei date care arată că 14,4% dintre români au probleme cu achitarea la timp a facturilor.

Ţările cu probleme la plata facturilor. Ce loc ocupă România
21 Ian 2020   •   12:01

Nu mai este un secret că la români cea mai mare parte a salariului se duce pe facturile la utilităţi şi mâncare. Iar în 2018, potrivit unui studiu făcut de Eurostat, Romania ocupă locul 4 în UE la capitolul capacitatea de plata a facturilor.

Aşadar, topul este deschis de Grecia, unde mai mult de 35% dintre gospodării au avut probleme cu plata utilităţilor, cel puţin o dată, în ultimele 12 luni. Topul este completat de Bulgaria cu 30%, Croaţia cu peste 17% şi pe locul 4 este România cu puţin peste 14 procente.

La polul opus, ţările în care locuitorii au mici dificultăţi cu plata utilităţilor sunt Olanda, Cehia, Suedia şi Austria, unde procentul de neplată este de sub 2%.

Principalele familii care s-au confruntat cu astfel de probleme de achitarea a facturilor au fost cele monoparentale. Iar in cazul celor care au doi sau mai mulţi copii sub întreţinere, procentul de neplată este cam de 11%.

1 din 7 români nu-şi poate plăti factura la timp

×
Subiecte în articol: romani factura loredana stefu cifra zilei
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close