Absolvenții de facultate și școli profesionale ar putea primi salarii mai mari. Ce va face Ministerul Muncii

13 Feb 2017   •   16:27
Absolvenții de facultate și școli profesionale ar putea primi salarii mai mari. Ce va face Ministerul Muncii Foto: Pixabay

Exodul tinerilor absolvenți de facultate peste hotare din cauza salariului foarte mic pe care-l primesc la angajare dă de gândit celor care fac legi în România. Astfel, Executivul vrea să-i țină pe tineri în țară prin facilități acordate firmelor, scrie Libertatea.

Guvernul va subvenționa 50% din cheltuielile angajatorilor pe o perioadă de 3 ani de zile, cu condiția ca aceștia să ofere tinerilor angajați un salariu minim de 2.500 de lei brut pentru o perioadă de minim 5 ani, se arată într-un proiect al Ministerului Muncii.

Cum va funcționa Programul Primul salariu

”Programul Primul salariu are în vedere stimularea tinerilor absolvenţi de­ţinători ai unei licenţe de învăţămant superior acreditat, prin garantarea unui salariu de încadrare de 2.500 lei brut timp de trei ani şi prin subvenţionarea an­­ga­ja­torului cu 50% din cheltuiala sa­la­rială, cu menţinerea angajării timp de 5 ani. La această oră specialiștii ministerului lucrează de zor la acastă lege, în așa fel încât, în trimestrul al 3-lea actul normativ să poată ajunge în Parlament pentru a fi votat. Cred că este bine să ne păstrăm specialiștii în țară”, a spus ministrul Muncii și Echității Sociale, Lia Olguța Vasilescu.

  • x close