Antena 3 CNN Economic Adrian Câciu: "Cererea de plată 3 nu este blocată. Suntem în dialog constant cu reprezentanții Comisiei Europene"

Adrian Câciu: "Cererea de plată 3 nu este blocată. Suntem în dialog constant cu reprezentanții Comisiei Europene"

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, dă asigurări că procesul de cerere de plată 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu este blocat.

Adrian Câciu: "Cererea de plată 3 nu este blocată. Suntem în dialog constant cu reprezentanții Comisiei Europene"
Sursa foto: Adrian Caciu/Facebook
de Georgiana Adam    |    13 Mar 2024   •   09:01

"Cererea de plată 3 nu este blocată. 

Suntem în dialog constant cu reprezentanții Comisiei Europene, așa cum am fost la fiecare cerere de plată și cum e parcursul firesc al aprobării îndeplinirii țintelor și jaloanelor din PNRR", precizează Adrian Câciu.

Fiecare minister coordonator de reformă are dialog cu CE, actualizări de informații și stadiul jaloanelor, adaugă acesta.

"În procesul de evaluare a fiecărei cereri de plată există solicitări de clarificare din partea CE și răspunsuri din partea statului membru.

Aşa e procedura/procesul, acolo suntem.

Ne așteptăm la finalizarea cu succes a procesului și intrarea banilor în bugetul țării", mai spune şeful MIPE, miercuri, într-o postare pe Facebook.

MIPE a transmis în decembrie 2023 Comisiei Europene cea de-a treia cerere de plată din PNRR. Este vorba despre o finanțare netă de aproximativ 2,7 miliarde de euro pentru România.

Cererea de plată nr. 3 din PNRR nu este blocată. Suntem în dialog constant cu reprezentanții Comisiei Europene, așa...

Publicată de Adrian Câciu pe Marţi, 12 martie 2024

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: Adrian Câciu PNRR PNL
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close