Antena 3 CNN Economic Ministrul Adrian Câciu a anunțat ce se întâmplă cu cardurile de energie de la 1 ianuarie 2024

Ministrul Adrian Câciu a anunțat ce se întâmplă cu cardurile de energie de la 1 ianuarie 2024

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene din România, Adrian Câciu, a explicat ce se va întâmpla cu cardurile de energie de la 1 ianuarie 2024 dar și cu măsura plafonării prețurilor la energie.

de Laura Dinu    |    14 Sep 2023   •   19:00

Ministrul a anunțat, astăzi, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, că peste 1,6 milioane de carduri de energie au fost deja alimentate cu bani, urmând ca, săptămâna următoare, alte 400.000 de persoane să primească banii. 

”Cred că cel mai important, astăzi discutând, pentru facturile de energie, cardurile de energie au fost încărcate pentru 1,65 de milioane de gospodării. Tranșa de 700 de lei aferentă lunilor de toamnă, și mai avem un număr de 400.000 de carduri care se încarcă săptămâna următoare, 400.000 de noi gospodării din program”, a declarat Adrian Câciu în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.  

Citește și: Data la care românii primesc următoarea tranșă pe cardurile sociale de alimente. Adrian Câciu a anunțat când intră banii

Coaliția discută prelungirea măsurii

Cu privire la prelungirea acestei măsuri, ministrul Adrian Câciu a declarat că  ”va avea loc o analiză în luna februarie pe partea de finanțare, este o finanțare de cadru financiar 2014-2020, care încetează la data de 31 decembrie 2023. În funcție de evoluția situației pe partea de prețuri la energie vom vedea undeva în februarie-martie și vom lua o decizie cum vom reuși în continuare să sprijinim populația vulnerabilă”. 

În ceea ce privește ajutorul pe energie, încă sunt discuții în coaliția de guvernare. 

”Acolo avem această plafonare a prețului, știți foarte bine la consumatorii casnici, 0,68 RON, și în funcție de cum evoluează piața de energie și prețurile, sperăm să nu mai evolueze în sus, vom vedea cum acționăm din perspectiva bugetului”, a mai spus Adrian Câciu la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close