Antena 3 CNN Economic Afacerea cu care un român a dat lovitura la Găgeşti. "Numai coaja se vinde cu 50 de lei. Am pornit totul de la zero, cu 120 euro"

Afacerea cu care un român a dat lovitura la Găgeşti. "Numai coaja se vinde cu 50 de lei. Am pornit totul de la zero, cu 120 euro"

Un student român a reuşit, cu doar 120 de euro, să-și deschidă o afacere rentabilă la noi în ţară, în Găgeşti, pe care o administrează împreună cu familia.

Afacerea cu care un român a dat lovitura la Găgeşti. "Numai coaja se vinde cu 50 de lei. Am pornit totul de la zero, cu 120 euro"
Sursa foto: Facebook/Sebastian Buta
de Milena Niță    |    26 Dec 2023   •   13:27

Businessul cu struți este o afacere de viitor cu o piață foarte receptivă, explică un tânăr antreprenor din Iași, viitor inginer agronom. 

Sebastian Buta, un tânăr de 20 de ani, student la Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții (USV) din Iași, anul II, a găsit o soluție alternativă la ferma de familie din județul Vaslui - o fermă de struți, investiție pornită anul acesta în iarnă de la zero, cu un buget de 120 euro.

"Administrez împreună cu familia o fermă vegetală, pe raza comunei Găgești, județul Vaslui. După foarte multe luni în care am studiat despre struți, am constatat că este un business de viitor, cu foarte mari perspective. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Afacerea cu struți a început în iarna lui 2023, când am luat hotărârea cu tatăl meu să facem ceva nou. 

Pentru mine a fost o adevărată provocare, care în prezent a devenit totul: muncă, plăcere, dedicare", susține Sebastian Buta.

Businessul cu struți este o afacere de viitor cu o piață foarte receptivă, specifică viitorul inginer agronom.

"Am achiziționat 32 de pui la vârsta de o lună, la prețul de 120 de euro. 

Întreținerea este destul de ușoară, doar că până la vârsta de trei luni necesită o îngrijire mai deosebită și pe tot parcursul vieții trebuie să respecți rețeta de furajare, dacă se dorește un randament maxim. 

Sunt convins că în trei-patru ani o să realizez tot ce mi-am propus", mai spune tânărul.

Femelele încep reproducerea la vârsta de doi ani, iar sezonul de reproducere începe în luna martie și durează până în septembrie.

"În timpul sezonului de reproducere, putem colecta de la fiecare familie un ou la 24-48 de ore. 

Prețul unui ou variază între 80-100 lei și coaja oului 50 de lei, care se folosește pentru decorațiuni. Prețul cărnii variază între 60-100 lei/kg", mai adaugă tânărul vasluian, potrivit adevarul.ro.

La aproximativ 2,7 m înălțime și cântărind până la 140 de kilograme, struțul este cea mai înaltă și mai grea dintre păsări, având cel mai mare ou.

×
Subiecte în articol: struți Găgeşti Vaslui afacere
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close