Antena 3 CNN Economic Lista ajutoarelor de stat în 2023 | Românii care vor primi cele mai mari ajutoare sociale de la începutul crizei energetice

Lista ajutoarelor de stat în 2023 | Românii care vor primi cele mai mari ajutoare sociale de la începutul crizei energetice

Cu o inflație de peste 16%, Guvernul se pregătește să dea cele mai mari ajutoare sociale de la începutul crizei energetice.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Ian 2023   •   17:07

Compensații generoase vor ajunge la românii cu veniturile cele mai mici. Însă, coaliția nu a rezolvat problema pensiilor speciale și inechităților salariale. 

Există mai multe categorii de ajutoare care vor fi acordate:

  • pensionarilor cu pensii mici: cei care au pensia sub 1500 de lei, vor primi 1000 de lei (care vor fi împărțiți în 500 de lei la începutul anului, 500 de lei în a doua parte a anului), cei cu pensii între 1501 - 2000 de lei vor primi 800 de lei în două tranșe, iar cei care au între 2001-3000 de lei vor primi peste 600 de lei, tot în două tranșe;
  • ajutor energie pentru persoanele cu venituri mici;

Anul trecut s-au mai dat ajutoare, însă nu la același nivel cu cele din 2023, reprezentând cea mai mare valoare acordată vreodată.

În ceea ce privește salariații, Coaliția de Guvernare a reușit, după ce pe toată perioada lunii decembrie a avut întâniri cu mediul de afaceri interne și cu sindicatele, să majoreze salariul minim pe economie la 3000 de lei, însă tot exită nemulțumiri deoarece celor care le-au crescut acum salariile pot avea venituri mai mari decât cei care aveau 3.100 de lei ca și venituri salariale.

Nici pensiile speciale nu sunt rezolvate, deoarece legea care a fost propusă la vot pentru eliminarea acestora nu a fost acceptată de opoziție, Coaliția de Guvernare fiind acuzată de cosmetizare pe motivul că pensiile speciale nu ar fi eliminate cu totul, categoria persoanelor privilegiate rămânând. 

S-a încercat găsirea unei soluții, însă până la această dată a rămas controversa pensiilor militare, urmând ca până în luna februarie să se ia o decizie în privirea micșorării pensiilor speciale.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close