Antena 3 CNN Economic Noi ajutoare de la stat pentru mai multe categorii de români. Cine sunt beneficiarii

Noi ajutoare de la stat pentru mai multe categorii de români. Cine sunt beneficiarii

Statul a anunțat noi ajutoare pentru mai multe categorii de români. Nu va fi nevoie de nici o cerere sau solicitare în prealabil.

Noi ajutoare de la stat pentru mai multe categorii de români. Cine sunt beneficiarii
Sursa foto: Getty Images
de Ioana Mircea    |    14 Iul 2023   •   23:33

Statul român a anunțat că va acorda noi ajutoare românilor cu pensii sub 1700 de lei. Seniorii eligibili vor primi carduri pentru alimente. Se pare că nu va fi nevoie de nici o cerere sau solicitare în prealabil, totul va fi în sistem automatizat iar pensionarii în cauză vor fi înregistrați în sistem conform legii.

Cardul va fi primit prin Poșta Română și va putea fi folosit pentru achiziția de alimente și pentru mesele calde. Persoanele care știu că îndeplinesc condițiile dar, nu primesc acest card pot lua legătura cu cel mai apropiat oficiu poștal unde vor primi informațiile de care au nevoie.

Citește și: Bani de la stat pentru două milioane de români. Lista voucherelor pe care le primesc oamenii sărmani în acest an 

Legislația arată că pot beneficia de cardurile de alimente românii care au pensii mai mici sau egale cu 1.700 de lei pentru tranșele din 2023. Anterior, ajutorul a fost acordat pentru seniorii care aveau venituri egale sau mai mici de 1.500 de lei, în 2022. Printre persoanele care pot beneficia de tichete se numără și cei care au un handicap grav. Veniturile lunare proprii trebuie să fie mai mici sau egale cu 1.500 pentru tranșele din 2022, respectiv, 1.700 pentru tranșele din 2023.

Totodată, vor beneficia de acest card persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023.

Familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranşele din anul 2023;

Familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranşele din anul 2023;

Familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social; persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare, potrivit dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: ajutor stat
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close