Antena 3 CNN Economic Ajutor de 2,5 miliarde de euro, oferit de UE românilor afectați de războiul din Ucraina. Fostul ministru Florin Spătaru a explicat cum se accesează fondurile

Ajutor de 2,5 miliarde de euro, oferit de UE românilor afectați de războiul din Ucraina. Fostul ministru Florin Spătaru a explicat cum se accesează fondurile

Vești bune din partea Comisiei Europene! S-a mărit fondul de ajutor din partea UE pentru afacerile din România afectate de războiul din Ucraina.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Apr 2024   •   15:10

Se reintroduce schema de ajutor de stat în valoare de 2,5 miliarde de euro (12,5 miliarde de lei), pentru sprijinirea întreprinderilor din România în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Ajutorul vine din partea Comisie Europene.

Mai exact, 280 de mii de euro pot fi accesați per întreprindere din sectorul agricol, 335.000 de euro per întreprindere din sectoarele pescuit și acvacultură și 2,25 milioane de euro pentru întreprinderile din alte sectoare. Ajutorul va fi acordat până cel târziu 30 iunie 2024.

Florin Spătaru, fost ministru al Economiei a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre acest subiect.

"Este o măsură binevenită pentru companiile mici și mijlocii pentru cei care au o activitate economică afectată de criza războiului din Ucraina. Modul în care se va aplica această măsură va fi similară cu metodologia IMM Invest actualizată cu noile condiții privind acordarea ajutoarelor de stat. Faptul că avem această măsură acordată de Comisie este un lucru foarte bun.

Ne așteptăm ca în perioada imediat următoare Ministerul Antreprenoriatului și Turismului să vină cu ghidul de aplicare urmând ca apoi apelurile să fie lansate. Se lucrează și cu Fondul de Garantare. Vor fi granturi și garanții de stat", a declarat Florin Spătaru.
 

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close