Antena 3 CNN Economic Alarmă la Guvern, după scumpirea bruscă a carburanţilor. Prețul alimentelor, în pericol

Alarmă la Guvern, după scumpirea bruscă a carburanţilor. Prețul alimentelor, în pericol

O nouă temperare a scumpirii carburanţilor ar putea fi decisă de Guvern, după ce preţul unui litru de motorină a crescut, la mai multe benzinării, şi cu 20 de bani într-o singură zi.

Alarmă la Guvern, după scumpirea bruscă a carburanţilor. Prețul alimentelor, în pericol
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Aug 2023   •   10:05

În ultima perioadă, prețul motorinei a crescut destul de mult, la unele benzinării, creșterea fiind și de 20 de bani într-o singură zi.

Astfel, în Capitală, motorina a ajuns la 7,40 lei litrul, în timp ce prețul benzinei atinge valoarea de 7,25 lei litrul.

În plus, în ceea ce privește motorina superioară, prețul pentru un litru se apropie de 8 lei.

Anul trecut, Guvernul a redus prețul carburanților cu 50 de bani pe litru, 25 de bani fiind suportați de stat, iar 25 de bani de companii. 

Citește și: Premierul Ciolacu și trei dintre miniștrii săi încearcă să obțină la Bruxelles modificarea PNRR și majorarea deficitului bugetar

Astfel, intrevenţia statului este necesară și de această dată, având în vedere faptul că scumpirea combustibililor auto ar conduce şi la creşterea preţului la alimente.

Decizia s-ar impune, spun economiştii, pentru ca inflaţia să nu explodeze din nou, după ce, luna trecută, rata acesteia a revenit la o singură cifră.

Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă o nouă temperare a scumpirii carburanţilor va fi decisă sau nu de Guvern.

 

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close