Antena 3 CNN Economic Hrană mai ieftină pentru români! Lista alimentelor cu preț plafonat ar putea fi extinsă | Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Hrană mai ieftină pentru români! Lista alimentelor cu preț plafonat ar putea fi extinsă | Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Mâncarea românilor s-ar putea ieftini, după deciziile de ultimă oră ale Guvernului.

de Cătălina Mănoiu    |    08 Sep 2023   •   10:46

Potrivit surselor Antena 3 CNN, Guvernul ia în calcul posibilitatea de a extinde lista produselor care beneficiază de plafonarea adaosului comercial. În acest moment, 14 produse alimentare beneficiază de un adaos comercial plafonat la 20%, ceea ce duce la scăderea prețurilor pentru alimentele de bază.

Surse guvernamentale au precizat pentru Antena 3 CNN că, în perioada următoare, vor fi reluate discuțiile cu producătorii și cu distribuitorii, astfel încât această schemă să fie extinsă și mai multe produse alimentare să își reducă prețul.

Acest lucru a fost confirmat, vineri, și de premierul Marcel Ciolacu.

Schema de plafonare ar putea fi prelungită

Mai mult decât atât, guvernanții își doresc să prelungească schema de plafonare. Inițial, planul coaliției a fost ca plafonarea să fie valabilă timp de trei luni, cu posibilitatea de modificare ulterioară.

În prezent, cei care nu respectă această reglementare stabilită de Guvern riscă amenzi de până la 2 milioane de lei. Aceasta este monitorizată îndeaproape și de Consiliul Concurenței care, periodic, verifică dacă prețurile scad sau nu la raft și care sunt procentele aplicate. 

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close