Antena 3 CNN Economic Alimente, mese calde şi îngrijire medicală pentru pensionari români. Marcel Boloş: "80 de milioane de euro, bani europeni, pentru sprijinirea vârstnicilor"

Alimente, mese calde şi îngrijire medicală pentru pensionari români. Marcel Boloş: "80 de milioane de euro, bani europeni, pentru sprijinirea vârstnicilor"

Pensionarii români vor avea parte de noi ajutoare, constând în alimente, mese calde şi îngrijire medicală.

Alimente, mese calde şi îngrijire medicală pentru pensionari români. Marcel Boloş: "80 de milioane de euro, bani europeni, pentru sprijinirea vârstnicilor"
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    08 Mai 2023   •   06:00

Anunţul a fost făcut de ministrul Investiţiilor europene, Marcel Boloş, care precizează că este vorba despre 80 de milioane de euro, bani europeni, pentru sprijinirea vârstnicilor.

"Doar 1,3% dintre pensionarii care au nevoie de îngrijire la domiciliu în România primesc în acest moment sprijin. Ce se întâmplă cu ceilalți, câți dintre ei sunt în sărăcie extremă, izolare socială sau chiar depresie?

Nu vreau să lansez astăzi întrebări retorice, ci să vă anunț că este o situație ce nu va mai dura mult timp.

Pentru că de săptămâna aceasta am lansat în consultare ghidul pentru ca 80 de milioane de euro, bani europeni, să meargă direct spre sprijinirea vârstnicilor.

Citeşte şiData la care intră pensiile în mai 2023. Când vine poştaşul la români şi când sunt viraţi banii pe card

Vorbim despre un tip de servicii sociale care se derulează în premieră pentru România. Concret, aceștia 80 de milioane vor fi pentru a fi ajutaţi la cumpărături, gătit, curăţenie, igienă personală, vor primi acasă şi câte o masă caldă.

În plus, cei vulnerabili vor avea parte la orice oră de servicii de îngrijire medicală, reabilitare/ recuperare, terapie ocupațională, psihoterapie, psihopedagogie, consiliere socială, juridică și de informare. 

Pentru ca pas cu pas, orice român aflat în nevoie să simtă că nu este lăsat singur", a transmis, duminică, ministrul Fondurilor europene, Marcel Boloş.

Anterior, Boloş a precizat, la Antena 3 CNN, că de acest proiect vor putea beneficia românii până în 60 de ani şi cei cu un venit până în 1700 de lei.

Doar 1,3% dintre pensionarii care au nevoie de îngrijire la domiciliu în România primesc în acest moment sprijin. Ce se...

Publicată de Marcel Boloș pe Duminică, 7 mai 2023


 

×
Subiecte în articol: alimente pensionari marcel bolos
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close