Antena 3 CNN Economic Unele alimente se pot scumpi, după creşterea TVA. Anunţul făcut de Marcel Boloş

Unele alimente se pot scumpi, după creşterea TVA. Anunţul făcut de Marcel Boloş

Alimentele de bază urmează să se ieftinească, iar unele alimente s-ar putea scumpi, după ce TVA ar creşte, a anunţat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, luni, la Antena 3 CNN.

de Milena Niță    |    26 Iun 2023   •   16:09

În timp ce Guvernul încă nu s-a hotărât dacă va face un acord sau ordonanță de urgență pentru plafonarea adaosului comercial la retailer pentru ieftinirea alimentelor de bază, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, anunţă şi scumpiri. 

Oficialul a spus luni, la Antena 3 CNN, că pentru anumite alimente, TVA-ul va crește de la 9% la 19%.

"E o măsură care trebuie discutată în coaliție și la nivelul Guvernului României (creşterea TVA pentru anumite alimente de la 9% la 19%).

Ce pot să vă spun cu certitudine este că în momentul de față pentru sectorul agroalimentar, avem această cotă redusă de TVA de 9% pentru toate produsele agroalimentare, că avem 9% aplicat orizontal pentru toate produsele alimentare, iar noi discutăm de acest pachet de alimente de bază.

Restul de produse alimentare ar urma să intre pe cota standard de TVA (19% - n.r.) și care s-ar aplica pentru toți consumatorii și pentru întreaga populație", a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, luni, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close