Antena 3 CNN Economic Amenzi de până la 6.000 de lei pentru românii care stau la bloc şi nu respectă această regulă

Amenzi de până la 6.000 de lei pentru românii care stau la bloc şi nu respectă această regulă

Românii care locuiesc la bloc riscă amenzi de mii de lei, dacă nu respectă anumite reguli din lege sau unele impuse de asociaţia de proprietari.

Amenzi de până la 6.000 de lei pentru românii care stau la bloc şi nu respectă această regulă
Sursa foto: Hepta | MMA / MMA2
de Georgiana Adam    |    24 Feb 2023   •   02:00

Potrivit legii, oamenii care stau la bloc trebuie să respecte un program de ore de liniște. Astfel, orele de liniște la bloc sunt în intervalele 22:00-08:00 şi 13:00-14:00.

Totuşi, programul de linişte în bloc poate fi modificat în urma unei decizii a adunării generale a asociaţiei de proprietari. 

Persoanele care nu respectă regulile şi fac gălăgie se pot alege cu amenzi, care pot ajunge la 1.500 de lei. În plus, cei care vor tulbura în mod repetat liniștea publică și își vor deranja vecinii cu zgomote puternice în orele de liniște și cu muzică la volum mare pot fi amendaţi.

Legislația prevede că gălăgia și zgomotele puternice nu sunt permise în comunitățile în care există clădiri de locuințe, indiferent de oră. 

Citeşte şiRomânii care stau la bloc riscă amenzi usturătoare. Greşeala care îi costă până la 10.000 de lei

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, sunt interzise", prevede Legea nr. 192/2019.

Cei care nu respectă această regulă, chiar și în afara orelor de liniște, pot primi amenzi între 200 și 1.000 de lei. 

În cazurile în care sunt folosite aparate zgomotoase sau instrumente muzicale de intensitate mare, în timpul orelor de liniște, sancțiunea este cuprinsă între 500 și 1.500 de lei.

Petrecerile private, utilizarea aparaturii muzicale la intensitate mare de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe, se sancționează cu amenzi între 2.000 și 3.000 de lei.

În unele situaţii, amenda poate ajunge până la 6.000 de lei, dacă o persoană continuă să perturbe liniştea vecinilor de mai multe ori în 24 de ore. Dar sancțiunile pot fi și mai mari, dacă vecinii care se consideră afectați de zgomotele produse de un locatar fac plângere în instanță, potrivit ziare.com.

×
Subiecte în articol: amenzi bloc ore de liniște
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close