Antena 3 CNN Economic Amenzi cât salariul pe o lună pentru şoferi. Românii pot risca 2.500-5.000 de lei, dacă nu respectă această regulă

Amenzi cât salariul pe o lună pentru şoferi. Românii pot risca 2.500-5.000 de lei, dacă nu respectă această regulă

Şoferii români pot risca amenzi substanţiale, mai mari decât salariul pe o lună, dacă nu vor respecta anumite reguli, de luna viitoare.

Amenzi cât salariul pe o lună pentru şoferi. Românii pot risca 2.500-5.000 de lei, dacă nu respectă această regulă
Sursa foto: Facebook | Poliţia Română
de Georgiana Adam    |    30 Iul 2023   •   00:00

Nicuşor Dan îşi doreşte amenzi mai mari pentru cei care nu plătesc parcarea. Costul pentru o oră de parcare în Bucureşti este de 5 lei pe oră.

Dacă nu plătim taxa, în acest moment riscăm o amendă de 200 de lei sau ridicarea autoturismului.

De luna viitoare, lucrurile s-ar putea schimba. Un proiect aflat în dezbatere publică prevedere majorarea amenzilor pentru neplata parcării, de la 200 de lei la 1.500-2.500 de lei pentru persoanele fizice şi 3.000-5.000 de lei pentru persoanele juridice.

Astfel, amenda pentru neplata parcării în București ar ajunge la valoarea unui salariu pe o lună.

Citeşte şiCât este amenda în 2023 dacă nu îţi funcţionează un far de la maşină

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Primăria Capitalei dispune de aproximativ 12.000 de locuri de parcare, iar dacă vă gândiţi că puteţi scăpa de plata amenzii trebuie să ştiti că maşinile care scanează automat numerele de înmatriculare deja circulă pe străzile din Bucureşti şi aplică amenzi pe bandă rulantă.

"Neachitarea contravalorii penalităților stabilite cu titlu de daune interese prin nota de constatare întocmită de către operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București prin care a fost constatată neplata anticipată a tarifului de parcare de către utilizatori, cu amenda cuprinsă între 1.500 și 2.500 de lei pentru persoanele fizice, și între 3.000 și 5.000 de lei pentru persoanele juridice", se arată într-un comunicat al Primăriei București.

Vezi şiMaşina albă cu camere de la Control Parking, care se plimbă prin Bucureşti şi verifică şoferii dacă au plătit parcarea, surprinsă în trafic

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close