Antena 3 CNN Economic Amnistia fiscală, pe masa premierului. Pe cine iartă Guvernul de datorii

Amnistia fiscală, pe masa premierului. Pe cine iartă Guvernul de datorii

premier.jpg
Foto: gov.ro
14 Oct 2015   •   11:40
Guvernul discută astăzi proiectul de amnistie fiscală, aplicată persoanelor fizice şi juridice. Proiectul ar putea fi adoptat de Guvern în următoarele săptămâni, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. 

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat duminică, la Buzău, că proiectul de amnistie fiscală lansat în urmă cu o săptămână ar putea fi adoptat de Guvern în următoarele săptămâni, iar acesta se va aplica și persoanelor juridice, dar și persoanelor fizice.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă, companiile care înregistrează la 30 septembrie datorii la bugetul de stat vor fi scutite de penalităţile de întârziere aferente dacă achită până la 31 martie obligaţiile principale de plată, iar până la 30 iunie dobânzile aferente.

Astfel, penalităţile de întârziere aplicate pentru datoriile înregistrate vor fi anulate dacă firmele îndeplinesc o serie de condiţii, printre care stingerea, până la termenul de plată prevăzut de Codul de procedură fiscală, a eventualelor dobânzi calculate până la data achitării obligaţiilor de plată principale.

De asemenea, trebuie să achite datoriile principale curente, până la data depunerii cererii de anulare a penalităţilor de întârziere, cu termene de plată cuprinse între 1 octombrie şi 31 martie 2016.

Firmele cu datorii vor depune toate declaraţiile fiscale, potrivit vectorului fiscal, până la data înregistrării cererii de anulare a penalităţilor de întârziere, al cărei termen maxim este 30 iunie 2016.

Prin proiectul de act normativ Guvernul intenţionează să anuleze şi penalităţile de întârziere datorate şi neachitate la 30 septembrie 2015, aferente obligaţiilor de plată principale cu termene de plată anterioare acestei date şi stinse până atunci, cu condiţiile ca până la 31 martie firmele să stingă dobânzile aferente respectivelor obligaţii de plată principale şi să depună cererea de anulare a penalităţilor de întârziere până la 30 iunie 2016.

×
Subiecte în articol: guvern Ministerul Finantelor
Citește mai multe din Economic
» Vezi toate știrile din Economic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close