Antena 3 CNN Economic Analize şi previziuni economice ale acestui an în lumea afacerilor

Analize şi previziuni economice ale acestui an în lumea afacerilor

Anul 2022 a fost unul dintre cei mai grei, din punct de vedere economic. Românii au scos mai multi bani din buzunare pentru tot: alimente, facturi sau rate. Conform analizelor și previziunilor economice, anul acesta va aduce cu sine o serie de tendințe în lumea afacerilor și a finanțelor.

Analize şi previziuni economice ale acestui an în lumea afacerilor
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mar 2023   •   09:47

"Vorbim despre sustenabilitate, vorbim despre digitalizare ca fiind extrem de importantă ca şi evoluţie nu doar în acest an, cât şi anul viitor, dar cel mai important lucru este reprezentat de fondurile europene. Invitaţii pe care i-am avut în panelul de macroeconomie au ţinut să pună accent pe nevoia de a utiliza fonduri europene ca fiind bani ieftini", a explicat Andreea Negru, fondator ADAA.

Totodată, provocările anului 2022 rămân valabile şi nu par să dispară în curând. În plus, ratele românilor ar putea să crească şi mai mult în acest an.

"Rămâne de văzut cum vor acţiona băncile centrale, inclusiv BNR, în ceea ce priveşte politica dobânzii de referinţă. Ar putea să existe, în ciuda unor preţuri la energie care merg în jos, o completare cu nişte rate mai mari, o completare între ghilimele, adică banii pe care i-am putea economisi cu nişte facturi mai mici să meargă în nişte rate mai mari", a declarat Adrian Mănuţiu, gazda emisiunii Income Magazine de la Antena 3 CNN.

În acest context, sfatul specialiştilor este ca românii să rămână prudenţi.

×
Subiecte în articol: facturi rate
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close