Antena 3 CNN Economic Noul ministru de Finanţe, atac la Guvernul Ponta. Ciuvică: A descoperit America

Noul ministru de Finanţe, atac la Guvernul Ponta. Ciuvică: A descoperit America

27 Noi 2015   •   21:18

Excedentul bugetar la 10 luni nu trebuie să ne bucure pentru că provine din neexecutarea cheltuielilor de investiții, în condițiile în care acestea au reprezentat doar jumătate din programul anunțat, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

 
"Avem un surplus bugetar, dar care nu trebuie să ne bucure. Ne-am uitat pe structura acestui surplus și el provine dintr-o neexecutare a cheltuielilor de investiții. Acest lucru arată o ineficiență în zona investițiilor, o capacitate instituțională ce trebuie îmbunătățită. Aceasta este prioritatea mandatului meu. (...) Execuția la 10 luni față de program a fost undeva la jumătate, dar analizăm în ce măsură noiembrie și decembrie sunt luni de execuție sau doar pentru decontarea unor investiților deja efectuate în lunile precedente", a spus ministrul Finanțelor.
 
Bugetul pe anul viitor prevede cheltuieli de investiții de 37,7 miliarde de lei, față de 33 de miliarde de lei anul acesta. 
 
În replică, Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice a comentat ironic că noul ministru a descoperit America.
 
"A descoperit America doamna de la Finanţe", a spus preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), Mugur Ciuvică, vineri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
 

×
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close