Antena 3 CNN Economic Anchetă manipulare ROBOR. Dezbaterile şi votul asupra raportului au fost amânate

Anchetă manipulare ROBOR. Dezbaterile şi votul asupra raportului au fost amânate

Anchetă manipulare ROBOR. Dezbaterile şi votul asupra raportului au fost amânate
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    15 Apr 2019   •   13:21

ROBOR. Dezbaterile şi votul asupra raportului privind o eventuală manipulare a ROBOR, ce urmau să aibă loc luni în cadrul Comisiei economice, industrii şi servicii din Senat, au fost amânate pentru marţi, din lipsă de cvorum, a declarat, pentru Agerpres preşedintelui comisiei de specialitate, Daniel Zamfir.

ROBOR. Acesta a spus că, marţi, de la ora 10:00, în cadrul şedinţei ordinare, se va discuta şi despre ordonanţa de urgenţă 19/2019, cea care modifică şi completează OUG 114/2018. Comisia va da aviz, urmând că la ora 12:00 să ajungă în Comisia de Buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat.

ROBOR. Plenul Senatului a adoptat, pe data de 11 februarie, un proiect de hotărâre prin care a acordat un termen de 60 de zile Comisiei economice, industrii şi servicii să deruleze o anchetă privind modul în care Consiliul Concurenţei a închis, în 2013, o investigaţie referitoare la o eventuală manipulare a ROBOR. Au fost audiaţi preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, trezorierii din acea perioadă ai unor bănci şi alte persoane care au oferit unele informaţii.

ROBOR. Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 3,38%, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: robor Robor la trei luni Daniel Zamfir
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close