Antena 3 CNN Economic ANPC anunță controale la companiile aeriene, după un număr record de sesizări. Românii pot cere compensații de până la 600 de euro

ANPC anunță controale la companiile aeriene, după un număr record de sesizări. Românii pot cere compensații de până la 600 de euro

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță controale la două companii aeriene low-cost, după un număr record de sesizări din partea călătorilor. 

ANPC anunță controale la companiile aeriene, după un număr record de sesizări. Românii pot cere compensații de până la 600 de euro
Sursa foto: Antena 3
de Alexandru Judeu    |    02 Iul 2022   •   09:17

De altfel, scandaluri le se țin lanț pe aeroporturile din țară din cauza anulării unor curse despre care oamenii află în ultimul moment. 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a anunțat începerea verificărilor după ce au fost înregistrate, numai în ultimele două luni peste 600 de sesizări cu privire la serviciile oferite de cele două companii aeriene

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat recent că investigațiile vor fi îngreunate de lipsa sediilor celor două companii de pe teritoriul României, însă a spus că și măsurile care vor fi luate împotriva lor vor fi în consecință.

ANPC a anunțat într-un comunicat că, în conformitate cu regulamentul european numărul 261, consumatorii au dreptul să solicite compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat și asta chiar și în cazul în care călătorilor le-au fost puse la dispoziție curse alternative. 

Cel mai recent eveniment de acest fel a avut loc chiar pe Aeroportul Otopeni, după ce un zbor al unei companii low-cost a fost anulat. 

Pasagerilor li s-a spus că nu are cine să piloteze avionul cu ruta București-Bari. Mai grav este că oamenii nu au găsit loc în zborul de a doua zi, așa că au pierdut cel puțin două nopți din vacanța deja plătită. 

×
Subiecte în articol: ANPC controale companii aeriene vacante
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close