Antena 3 CNN Economic Anunţul directorului general FMI: "2023 va fi un an dificil pentru economia mondială"

Anunţul directorului general FMI: "2023 va fi un an dificil pentru economia mondială"

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, spune că 2023 va fi un alt ”an greu” pentru economia globală.

Anunţul directorului general FMI: "2023 va fi un an dificil pentru economia mondială"
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Liu Jie
de Ştefan Petrică    |    13 Ian 2023   •   20:40

"Este foarte posibil ca Fondul Monetar Internaţional să nu îşi revizuiască, în jos, prognozele referitoare la o creştere de 2,7% a economiei mondiale în 2023", a declarat directorul general al instituţiei financiare internaţionale, Kristalina Georgieva, transmite Reuters.

Şefa FMI a mai adăugat că "temuta explozie a prețului petrolului nu s-a materializat, iar piața muncii a rămas solidă".

Anul trecut, FMI a prognozat că economia mondială va înregistra un avans de 2,7% în 2023, după o încetinire puternică de la un avans de 6% în 2021, până la unul de 3,2% în 2022.

"Creşterea continuă să încetinească în 2023. Cele mai pozitive elemente ale imaginii de ansamblu au legătură cu rezilienţa pieţelor muncii. Atât timp cât oamenii au un loc de muncă, chiar dacă preţurile sunt ridicate, oamenii cheltuie şi asta ajută performanţele economiei", a spus Kristalina Georgieva la sediul FMI de la Washington.

Georgieva a adăugat că FMI nu se aşteaptă la retrogradări majore, chiar dacă cifrele finale nu au fost încă decise. "Asta este vestea bună", a subliniat directorul FMI.

×
Subiecte în articol: Kristalina Georgieva economie FMI
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close