Antena 3 CNN Economic Anunţul directorului Transgaz despre rezerva de gaz a României

Anunţul directorului Transgaz despre rezerva de gaz a României

Anunţul momentul făcut de directorul Transgaz cu privire la depozitele de gaz pe care le are România.

Anunţul directorului Transgaz despre rezerva de gaz a României
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Aug 2023   •   14:51

"În această dimineaţă, avem înmagazinate 2,553 miliarde metri cubi de gaze, mai mult cu 603 milioane metri cubi faţă de aceeaşi dată a anului trecut. Corespunde unui procent de 80,17 % din capacitatea totală a tării de 3,170 miliarde care este anul aceasta cu 100 mil metri cubi mai mult faţă de anul trecut ca urmare a investiţiilor efectuate de Depogaz", a transmis Ion Sterian, directorul Transgaz, Ion Sterian, la Antena 3 CNN.

"Suntem într-o activitate fără precendent"

"Avem o colaborare cu compania de stat din Republica Moldova, care este licenţiată în furnizarea gazelor, au semnat contractele de înmagazinare cu Depogaz şi cu Transgaz pentru transportul gazelor, incepând de astăzi, în volume mai mici până când se creează relaţiile de lucru corespunzătoare, iar în următoarele zile vor veni cu volume mai mari pentru a le înmagazina în România.

Pe de altă parte, Transgazul, suntem astăzi într-o activitate fără precedent. Ne pregătim până la data de 18 septembrie să preluăm tot ce înseamnă sistem de transport în integralitatea sa, şi specific acest lucru, din Republica Moldova", a mai spus Ion Sterian, directorul Transgaz, în direct la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Transgaz Ion Sterian directorul Transgaz
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close