Antena 3 Economic Anunțul făcut de Guvern. Noi reguli pentru nunți și botezuri

Anunțul făcut de Guvern. Noi reguli pentru nunți și botezuri

16 Iun 2016   •   14:16
Anunțul făcut de Guvern. Noi reguli pentru nunți și botezuri
Sursa foto: Foto: Pixabay

Organizatorii de nunți și botezuri vor avea dreptul, din luna august, să ceară Fiscului depășirea plafonului de încasări în numerar de la persoane fizice, fixat în prezent la 10.000 de lei/persoană zilnic, cu argumentul că serviciile prestate de ei sunt plătite în cele mai multe cazuri cu bani în numerar (din daruri) primiți la aceste evenimente, scrie profit.ro.

Facilitatea va fi introdusă de Guvern prin ordonanță de urgență.

La acest moment, legea limitează operațiunile în numerar în relația operatori economici-persoane fizice la 10.000 de lei/zi/de la /către o persoană, cu interdicția fragmentării încasărilor și plăților în numerar, ca metodă de reducere a evaziunii fiscale prin stabilirea unei trasabilități a fluxurilor bănești prin operațiuni bancare. La momentul introducerii acestei limite, obiectivul declarat a fost creșterea nivelului veniturilor bugetare, dar și a gradului de utilizare a cardurilor bancare ca mijloc de plată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close