Antena 3 CNN Economic Auto 15 milioane de dolari, pentru o maşină - preţul aşteptat de la o licitaţie în SUA

15 milioane de dolari, pentru o maşină - preţul aşteptat de la o licitaţie în SUA

15 milioane de dolari, pentru o maşină - preţul aşteptat de la o licitaţie în SUA
Sursa foto: Cobra
29 Apr 2009   •   11:47

15 milioane de dolari pentru o maşină! Este preţul aşteptat de la o licitaţie care va avea loc luna viitoare în Statele Unite. Fireşte, maşina nu este una oarecare, ci o veterană care a câştigat numeroase curse de viteză în anii '60.

Deşi este în perfectă stare, maşina care va fi vândută pe 15 mai, un cupeu Shelby Cobra, a intrat de mult în legenda sportului automobilistic. În 1965, aceasta a fost prima maşină americană care a întrecut celebrele Ferrari într-o cursă oficială pe circuitul din oraşul francez Reims.

Povestea Cobrei nu a început, totuşi, în Statele Unite, ci într-un mic atelier din Marea Britanie care fabrica mici maşini de sport. Un american, fostul pilot de curse Carroll Shelby, a fost cel care a avut ideea să le doteze cu motoare mult mai puternice, aduse din Statele Unite.

Vehiculele au suferit multe îmbunătăţiri, iar linia lor aerodinamică a influenţat, timp de decenii, forma maşinilor de sport. Deşi au câştigat o mulţime de curse, Cobrele au reprezentat un eşec financiar, chiar dacă Shelby le produce şi în prezent, în serie mică, la Las Vegas.

Acum trei ani, un exemplar de epocă s-a vândut cu aproape trei milioane de dolari, iar acum, în ciuda crizei, organizatorii licitaţiei se aşteaptă să obţină între zece şi 15 milioane.

Antena 3

×
Subiecte în articol: licitatie
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close