Antena 3 CNN Economic Auto 2014 a început ca un coşmar pentru piaţa auto. "S-au vândut doar 4 maşini noi în acest judeţ"

2014 a început ca un coşmar pentru piaţa auto. "S-au vândut doar 4 maşini noi în acest judeţ"

2014 a început ca un coşmar pentru piaţa auto. "S-au vândut doar 4 maşini noi în acest judeţ"
de O.P.    |    17 Feb 2014   •   06:00

Vânzările de maşini din România încep 2014 cu greu. De exemplu în judeţul Sălaj, au fost înmatriculate în prima lună a acestui an numai patru autoturisme noi.

Dintre cele patru masini noi vândute în judetul Salaj, doua au fost marca Dacia. S-au mai cumparat si un autoturism Volkswagen si un Seat. Ceva mai bine stă la vânzările auto judeţul Giurgiu, cu opt autoturisme noi înmatriculate, în timp ce în Moldova, judeţele Vaslui şi Botoşani, au câte nouă maşini înmatriculate.

Pe partea de second-hand, numarul achizitiilor din judetul Salaj a fost mai mare. Peste 270 de persoane si-au cumparat o masina la mâna a doua, în ianuarie.

Bucureştiul s-a situat cel mai bine la capitolul vânzări de maşini noi. Peste 3.200 de autoturisme. Capitala este urmată de Ilfov, Constanţa şi Timiş.  

Piaţa auto de maşini noi din România îşi revine greu din criză. A ajuns în decursul anului trecut la doar 20% din nivelul înregistrat în anul 2008.

În acelaşi timp, piaţa maşinilor reînmatriculate a înregistrat în 2013 cel mai scăzut nivel din ultimii 6 ani. Scăderea s-a accentuat după introducerea timbrului de mediu, inclusiv pentru maşinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007. Datele au fost furnizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule şi au fost publicate în ziarul Adevărul.

×
Subiecte în articol: piata auto
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close