Antena 3 CNN Economic Auto 60% din maşinile controlate de RAR şi Poliţie nu au ce căuta pe şosele

60% din maşinile controlate de RAR şi Poliţie nu au ce căuta pe şosele

60% din maşinile controlate de RAR şi Poliţie nu au ce căuta pe şosele
03 Noi 2008   •   17:38

În urma unor controale efectuate în trafic, în octombrie, agenţii Poliţiei Rutiere şi ai Registrului Auto Român au descoperit că mai mult de 60% dintre vehiculele verificate sunt neconforme cu securitatea rutieră, cu defecţiuni la sistemele de direcţie şi frânare. Poliţia şi RAR au verificat 910 vehicule, dintre care 243 (26,7%) au fost conforme, în timp ce restul de 667 au fost neconforme din punct de vedere al stării tehnice, potrivit unui comunicat RAR, citat de Mediafax.
Peste 12 la sută dintre vehiculele verificate aveau defecţiuni la mecanismul de direcţie iar 10.77 % aveau probleme la sistemul de frânare. 5,7 la sută dintre maşinile oprite aveau Inspecţia Tehnică Periodică expirată iar în proporţie de 87,9%, ITP era valabilă.
Procentajul de respingere în funcţie de vechime a fost de 69% (pentru vehicule de 9-10 ani), 72,2% (11-15 ani) şi de 81,9% pentru vehicule de peste 15 ani vechime. Măsura de verificare a vehiculelor este parte a unui protocol comun de colaborare dintre Direcţia Poliţiei Rutiere şi Regia Autonomă - Registrul Auto Român.
Acţiunea organizată la nivel naţional a avut scopul de a reduce cauzele generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse ca urmare a deficienţelor tehnice în cazul vehiculelor care efectuează transporturi comerciale de mărfuri sau persoane, indiferent de ţara în care acestea sunt înmatriculate. Au fost aplicate, în total, 500 de sancţiuni, au fost retrase 391 de certificate de înmatriculare, reţinute 63 de permise de conducere iar 37 de vehicule au fost imobilizate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close