Antena 3 CNN Economic Auto 9 maşini pentru fiecare loc de parcare din Bucureşti

9 maşini pentru fiecare loc de parcare din Bucureşti

9 maşini pentru fiecare loc de parcare din Bucureşti
Sursa foto: trafic bucuresti
09 Feb 2009   •   15:28

Subiectul locurilor de parcare din Bucureşti se amplifică, fapt ce l-a determinat pe primarul Sorin Oprescu să recunoască faptul că problema parcărilor este ?acută?, dar susţine că poate fi rezolvată.
Cu toate acestea, punctul de plecare este unul descurajator: 1.706.135 de şoferi trebuie să îşi parcheze maşinile pe 188.090 locuri de parcare de reşedinţă şi publice, existente în Capitală, cu o medie de nouă maşini pe un loc de parcare. Cum în Bucureşti sunt înmatriculate 1.206.135 de autoturisme, la care se adaugă alte 500.000 de maşini care tranzitează zilnic Bucureştiul, noaptea raportul este de aproape şase maşini pe un singur loc de parcare.
În schimb, autorităţile au început deja să ridice maşinile parcate neregulamentar. Pe de altă parte, autorităţile locale au găsit câteva soluţii: construirea de parcări tip bloc, transformarea arterelor secundare în străzi cu sens unic şi parcări subterane pentru zonele centrale, scrie Cotidianul.
?Vrem să construim parcări de reşedinţă tip bloc. Până la sfârşitul anului 2009 vom finaliza primele 21 de parcări supraetajate pe structură metalică uşoară. Investiţia este estimată la 100 de milioane de euro. Fiecare parcare etajată va putea prelua aproximativ 200 de maşini?, susţine Sorin Oprescu. Totodată, 700 de străzi secundare, cu câte o bandă pe sensul de mers, vor fi transformate anul acesta în străzi cu sens unic, o bandă urmând să fie transformată în parcare de reşedinţă. De exemplu, 90% dintre străzile din sectorul 1 ar putea deveni artere cu un singur sens, potrivit primarului sectorului 1, Andrei Chiliman.
Pentru a elibera banda întâi a bulevardelor, autorităţile locale vor să construiască parcări subterane. Numai că un loc de parcare construit sub pământ costă cât o garsonieră sau cât un apartament cu două camere dintr-o zonă bună a Bucureştiului. Între 29.000 şi 96.000 de euro va costa construirea unui loc de parcare subterană, potrivit anunţului de licitaţie al municipalităţii, care caută investitori. Proiectul este estimat la peste 420 de milioane de euro şi va crea 7.317 locuri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: loc de parcare primaria capitalei
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close