Antena 3 CNN Economic Auto Amenzi mai mari pentru şoferii care încalcă regulile de circulaţie

Amenzi mai mari pentru şoferii care încalcă regulile de circulaţie

Amenzi mai mari pentru şoferii care încalcă regulile de circulaţie
04 Ian 2009   •   21:07

Şoferii se vor gândi de două ori înainte de a încălca regulile de circulaţie pentru că, de la 1 ianuarie 2009, s-a majorat punctul de amendă, de la 54 la 60 de lei, anunţă Jurnalul Naţional. Creşterea a fost necesară ca urmare a majorării salariului minim pe economie. Astfel, dacă sunteţi surprins de poliţişti fără a purta centura de siguranţă, sau vorbind la telefonul mobil fără hands-free, veţi fi nevoiţi să achitaţi o amendă de 180 de lei, iar cei care nu vor respecta culoarea roşie a semaforului vor fi penalizaţi cu 5 puncte, echivalentul a 300 de lei.
Cei care depăşesc cu 40 de kilometri la oră viteza maximă admisă, sau cei care nu opresc la semnul "STOP", vor primi între 6 şi 8 puncte de penalizare, şi vor scoate din buzunar între 360 şi 480 de lei, faţă de maxim 432 de lei, ca până acum.
Nu este recomandat să vă urcaţi la volan dacă nu vă puteţi stăpâni nervii, asta pentru că dacă îi insultaţi pe ceilalţi participanţi la trafic puteţi primi între 9 şi 20 de puncte de penalizare şi o amendă de minim 540 de lei, aceasta putând ajunge la maxim 1.200 de lei. Aceleaşi sancţiuni sunt prevăzute şi pentru cei care blochează intersecţia, depăşesc viteza maximă admisă cu 50 de kilometri la oră, sau transportă pe locul din faţă copii de până la 12 ani.
În 2009 însă se anunţă şi o redcere a birocraţiei în cazul accidentelor uşoare, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă. Aceste coliziuni nu mai trebuie înregistrate la poliţie, şoferii putând să se prezinte direct la asiguratorul care le-a emis poliţa CASCO. Acest lucru va fi posibil numai dacă părţile implicate ajung la o înţelegere, unul dintre şoferi trebuind să se declare vinovat. În caz contrar, cei doi vor trebui să procedeze ca şi până în prezent, prezentându-se la birourile destinate accidentelor uşoare. Prevederile Ordonanţei de Urgenţă sunt valabile şi în cazul în care proprietarul îşi găseşte maşina lovită sau zgâriată în parcare.
Citiţi articolul integral în Jurnalul Naţional
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: şoferi Poliţia Rutieră
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close