Antena 3 CNN Economic Auto Anvelopele all-season nu te scapă de amendă. Vezi ce prevede Ordonanţa de Guvern

Anvelopele all-season nu te scapă de amendă. Vezi ce prevede Ordonanţa de Guvern

Anvelopele all-season nu te scapă de amendă. Vezi ce prevede Ordonanţa de Guvern
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Oct 2011   •   12:35

Anvelopele all-season nu îi mai scapă de amendă pe şoferi, relatează Agerpres. Odată cu intrarea în vigoare a noii legislaţii, conducătorii auto sunt obligaţi să se echipeze de iarnă, iar pe cartea de identitate trebuie să apară scris "Mud plus Snow", la care se adaugă nişte semne distincte.

Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în intervalul 1 noiembrie - 1 martie, iar şoferii care nu respectă această prevedere, riscă amendă de până la 4.000 de lei şi reţinerea talonului.

"Expresia all-season este generală. Sunt considerate de iarnă anvelopele care pe lângă expresia M plus S (Mud plus Snow) trebuie să aibă şi anumite semne, respectiv un fulg de nea şi o creastă alpină", a explicat Florian Coman, directorul Autorităţii Rutiere Române (RAR).

Acesta a mai precizat pentru Capital că reţinerea certificatului de conformitate al anvelopei all-season sau de iarnă este reglementată printr-o directivă CE, iar comercianţii de astfel de produse ştiu că trebuie să elibereze un astfel de document. El a mai adăugat că în unele cazuri, acest certificat nu poate fi obţinut, de exemplu în cazul achiziţionării anvelopelor de la second-hand.




×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close