Antena 3 CNN Economic Auto Atenție, șoferi! O nouă taxă de poluare pentru maşinile second hand

Atenție, șoferi! O nouă taxă de poluare pentru maşinile second hand

Atenție, șoferi! O nouă taxă de poluare pentru maşinile second hand
Sursa foto: Foto: pixabay.com
03 Oct 2017   •   12:54

Ministrul Graţiela Gavrilescu a declarat, marţi, la Bistriţa, că Ministerul Mediului a constituit o comisie de lucru care analizează modalitatea de introducere şi aplicare a unei noi taxe de poluare care să se aplice autoturismelor second-hand.

 Ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, marţi, că la nivelul ministerului s-a constituit deja un grup de lucru din care fac parte reprezentanţi ai Ministerului Mediului, ai Administraţiei Naţionale a Fondului de Mediu, ai Registrului Auto Român, ai Finanţelor dar şi ai producătorilor de maşini şi ai ONG-urilor, care lucrează la proiectul de introducere a unei noi taxe de poluare.

„S-a constituit un grup de lucru în vederea calculului şi gândirii corecte, încât să găsim o metodă prin care maşinile care poluează, care au o normă de poluare mică şi emisii de dioxid de carbon mari, să plătească o taxă de poluare. În toate ţările europene se merge pe normă de emisii. Eu condider că nu trebuie să punem o taxă la prima înmatriculare. Este ca şi cum gândim înainte, punem căruţa înaintea boilor, noi trebuie să ştim în momentul în care facem o astfel de taxă cât circulă maşina respectivă într-o anumită perioadă de timp, astfel încât să pot să îi faci determinarea de astfel de emisii”, a declarat ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Decizia de introducere a unei noi taxe vine, conform ministrului Mediului, după ce s-a constatat că în România numărul autoturismelor vechi aduse din străinătate a crescut semnificativ anul acesta după renunţarea la taxa de prima înmatriculare, de la 146.000 cât au fost în 2016 la 350.000 anul acesta.


 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: şoferi taxa poluare masini second hand
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close