Antena 3 CNN Economic Auto Autobuz cu reacţie: Atinge 587 km/h şi consumă 600 de litri de combustibil în câteva sute de metri (VIDEO)

Autobuz cu reacţie: Atinge 587 km/h şi consumă 600 de litri de combustibil în câteva sute de metri (VIDEO)

Autobuz cu reacţie: Atinge 587 km/h şi consumă 600 de litri de combustibil în câteva sute de metri (VIDEO)
06 Aug 2010   •   10:32

Un american amator de maşini "tunate" a avut ideea să transforme un autobuz şcolar într-un vehicul de mare viteză. El i-a montat un reactor de avion şi a reuşit să atingă 587 de kilometri pe oră. E drept că vehiculul doar seamănă cu un autobuz: americanul i-a refăcut aproape toată caroseria din metale dure, deoarece, altfel, s-ar fi făcut de mult praf.

Paul Stender şi echipa sa spun că autobuzul cu reacţie urmăreşte, înainte de toate, să distreze lumea. Şi pentru ca distracţia să fie şi mai mare, reactorul poate să scoată, la nevoie, flăcări uriaşe şi mult fum.

Stender a ales să "tuneze" un autobuz şcolar pentru a le da elevilor gustul lucrului în atelierele de mecanică. El crede că, în acest fel, copiii vor fi feriţi de droguri, dar şi de rămânerea prea îndelungată în faţa calculatorului.

Reactorul provine de la un avion de vânătoare Phantom, iar vehiculul nu mai păstrează decât vreo cinci la sută din piesele autobuzului original. Celelalte au fost reconstituite din materiale folosite tot în industria aviatică. Rezervorul de vreo 600 de litri este epuizat în doar câteva sute de metri de cursă.

Ca şi avioanele, autobuzul cu reacţie nu poate fi oprit decât cu ajutorul unor paraşute. Paul Stender se simte, acum, răzbunat pentru momentele din copilărie în care autobuzul ce-l ducea la şcoală mergea mult mai încet decât ar fi vrut el.

Observator

 

×
Subiecte în articol: autobuz reactie viteza SUA
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close