Antena 3 CNN Economic Auto Autostrada Bucureşti-Piteşti, cel mai aglomerat drum din România

Autostrada Bucureşti-Piteşti, cel mai aglomerat drum din România

Autostrada Bucureşti-Piteşti, cel mai aglomerat drum din România
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Mai 2011   •   21:10

Autostrada Bucureşti - Piteşti a ajuns cel mai aglomerat drum din România. Traficul autoturismelor şi al tirurilor s-a dublat în ultimii cinci ani. Este cel mai bun drum pe care şoferii îl au la dispoziţie. Variantele ocolitoare lasă de dorit. Principalele drumuri naţionale sunt deja sufocate de autovehicule. Doar autostrăzile ne vor salva de un adevărat blocaj anii următori.

Traficul pe drumurile româneşti a crescut, în medie, cu 30% în ultimii cinci ani.

Pe autostrada Bucureşti-Piteşti trec zilnic aproape 50.000 de vehicule. Cu 10.000 mai multe decât circulă pe drumul naţional 1. Unde traficul a ajuns acum la 39 de mii de maşini în fiecare zi. 

S-au aglomerat şi drumurile naţionale spre Deva, Caracal, Craiova, Buzău, Brăila, Tulcea şi Giurgiu. Au ajuns să fie traversate zilnic chiar şi de 30 de mii de maşini. În schimb, pe autostrada Soarelui circulă zilnic numai zece mii de maşini.

Studiile făcute de ministerul Trasnsporturilor arată că traficul este în creştere. Şi va deveni dificil în lipsa unor trasee alternative. Pe DN1 şoferii mai au o problemă. La trecerea prin localităţi sunt nevoiţi să reducă viteza.

Alternativa, spun şi oficialii de la Ministerul Transporturilor este să construim autostrăzi.

 





×
Subiecte în articol: trafic autostrada
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close