Antena 3 CNN Economic Auto Bechtel termină 10 km de autostradă fără bani primiţi, anul acesta, de la Guvern

Bechtel termină 10 km de autostradă fără bani primiţi, anul acesta, de la Guvern

Bechtel termină 10 km de autostradă fără bani primiţi, anul acesta, de la Guvern
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Oct 2010   •   14:51

Compania americana Bechtel termină la sfârşitul acestei luni tronsonul de zece kilometri de autostradă dintre Turda şi Câmpia Turzii. Bechtel nu a primit nici un leu de la Guvern în acest an pentru lucrare şi speră să-şi recupereze investiţia la începutul anului viitor. În 2011, Executivul ar putea finanţa două şantiere pe autostrada Transilvania, între Gilău şi localitatea clujeană Nădăşel şi între Vama Borş şi Suplacu de Barcău.

La cei 42 de kilometri dintre Gilău şi Turda se vor adăuga încă 10, până la 31 octombrie. Bechtel a anunţat că tronsonul dintre Gilău şi Câmpia Turzii va fi finalizat până la sfârşitul lunii.

În acest an, nu am primit nici un ban de la Statul Român, lucrările efectuate în valoare de peste 90 de milioane de euro, fiind practic efectuate din resursele proprii ale companiei", au declarat reprezentanţii Bechtel pentru Evenimentul Zilei.

Compania a primit promisiuni de la premierul Emil Boc că va încasa banii pentru lucrare în prima parte a anului viitor.

Odată cu terminarea porţiunii de autostradă dintre Turda şi Gilău, şoferii care circulau pe DN 1F între Cluj-Napoca şi Zalău vor putea folosi autostrada Transilvania.

În 2011, Bechtel va lucra la Autostrada Transilvania pe 2 şantiere. Guvernul intenţionează să finanţeze o porţiune de zece kilometri de pe tronsonul 2C, între Gilău şi localitatea clujeană Nădăşel. De asemenea, se vor da bani pentru terminarea tronsonului 3C între Vama Borş şi Suplacu de Barcău, unde lucrările sunt finalizate în proporţie de 40%.

Antena 3

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close