Antena 3 CNN Economic Auto BMW 760i şi BMW 760iL, primele limuzine ale constructorului bavarez echipate cu motor V12 bi-turbo

BMW 760i şi BMW 760iL, primele limuzine ale constructorului bavarez echipate cu motor V12 bi-turbo

BMW 760i şi BMW 760iL, primele limuzine ale constructorului bavarez echipate cu motor V12 bi-turbo
Sursa foto: bmw 760i
27 Apr 2009   •   16:50

BMW anunţă lansarea unui nou concept de limuzină de lux, BMW 760i şi BMW 760Li, primele limuzine BMW echipate cu motor V12 bi-turbo.

Motorul V12 este dezvoltat ca un propulsor complet nou. Puterea maximă de 400 kW/544 cp este atinsă la o turaţie de 5.250 rpm, cu un nivel maxim al cuplului motor de 750 Newton-metri, disponibil de la numai 1.500 rpm. Toate componentele şi caracteristicile de design ale blocului motor realizat complet din aluminiu sunt construite pentru a asigura o rigiditate maximă şi o masă minimă.



Transmisia automată cu opt trepte este şi ea complet nouă. Noul BMW 760i, precum şi noul BMW 760Li, are ampatamentul extins în zona locurilor din spate cu 14 centimetri pentru un maxim de confort.

Aceste caracteristici impun noi standarde tehnologice, lucru valabil atât pentru motorul cu capacitate de 6,0 litri - cu blocul din aluminiu, cu tehnologie TwinPower Turbo, High Precision Injection (injecţie directă de mare precizie), sau pentru arborele cu came dublu VANOS, dar şi pentru transmisia automată cu opt trepte, disponibilă în premieră la un model BMW.



Noul BMW 760i, accelerează la 100 km/h, cu start de pe loc, în doar 4,6 secunde, iar consumul mediul de combustibil în ciclul de testare EU este de 12,9 litri/100 kilometri. La reducerea consumului de combustibil al maşinilor, inginerii BMW au ţinut cont de standardele de emisii EU5. Consumul de combustibil a fost redus cu aproximativ 4,5 procente faţă de generaţia anterioară.



Noile modele BMW Seria 7, echipate cu motor cu 12 cilindri, dispun de o gamă largă de tehnologii pentru un consum minim de combustibil şi un nivel redus al emisiilor bazate pe strategia BMW EfficientDynamics. Acestea includ recuperarea energiei frânelor, pompe electrice de răcire cu funcţionare controlată şi pompă de ulei cu flux controlat. Toate sunt elemente care optimizează echilibrul dintre performanţe şi şi consum.

Noile modele BMW Seria 7 echipate cu motor V12 bi-turbo vor fi disponibile în România începând din toamna acestui an.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: limuzina autovehicul
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close