Antena 3 CNN Economic Auto Boc: Drumul spre Sarmizegetusa Regia era mai bun pe vremea dacilor

Boc: Drumul spre Sarmizegetusa Regia era mai bun pe vremea dacilor

Boc: Drumul spre Sarmizegetusa Regia era mai bun pe vremea dacilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
02 Aug 2011   •   19:18

Premierul Emil Boc a declarat că drumurile făcute de daci spre Sarmizegetusa Regia erau mai bune decât cele ale Consiliului Judeţean Hunedoara. Primul ministru susţine că va cere finanţarea drumurilor către cetăţile dacice, pentru a se putea valorifica potenţialul turistic al zonei.

Premierul Emil Boc şi ministrul Culturii, Kelemen Hunor, au vizitat, marţi, cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, Boc remarcând starea proastă a drumului care duce din localitatea Costeşti spre monumentul istoric şi care a fost reabilitat recent, fiind însă doar pietruit, informează Mediafax.
   
"Pe vremea dacilor era mai bun drumul ca al Consiliului Judeţean", a afirmat Boc.
   
Una dintre persoanele care îl însoţeau i-a spus că pentru porţiunea de unde se termină drumul asfaltat şi până în locul unde se afla s-a investit suma de "aproximativ 78 de miliarde de lei vechi".
   
Drumul judeţean care duce din localitatea Orăştie spre cetăţile dacice este asfaltat până în zona Costeşti, iar porţiunea dintre Costeşti şi Sarmizegetusa Regia este pietruită.
   
Porţiunea respectivă, de peste 15 kilometri, a fost reabilitată din 2005 până în acest an, în urma unei investiţii de 7,8 milioane de lei, de către Consiliul.

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close