Antena 3 CNN Economic Auto Brazilia. Mii de angajaţi ai Renault acceptă suspendarea contractului de muncă pentru a evita concedierile

Brazilia. Mii de angajaţi ai Renault acceptă suspendarea contractului de muncă pentru a evita concedierile

Brazilia. Mii de angajaţi ai Renault acceptă suspendarea contractului de muncă pentru a evita concedierile
06 Ian 2009   •   18:29

Mii de angajaţi din Brazilia ai Renault au fost de acord cu suspendarea contractului de muncă pentru cinci luni, ca să evite concedierile, din cauza crizei financiare mondiale. În această perioadă muncitorii vor fi plătiţi, potrivit anunţului grupului francez, citat de AFP.
"Lucrătorii vor primi echivalentul valorii salariilor", a declarat un purtător de cuvânt al Renault. 4.500 de angajaţi de la trei fabrici Renault din Brazilia vor fi afectaţi de acestă decizie.
Măsura a fost agreată de sindicate pentru a nu se ajunge la disponibilizări. "Aceasta a fost singura modalitate de păstrare a locurilor de muncă şi evitare a concedierilor", a explicat liderul sindicatului metalurgiştilor din Coritiba, un oraş din Brazilia unde se află cele trei fabrici Renault.
Începând din 1996 Renault a investit 1,35 miliarde de dolari în cele trei uzine din Brazilia şi deţine o cotă de piaţă de 4,3%. Pe fondul scăderii cererii de autovehicule la nivel mondial, grupul francez a întrerupt producţia la mai multe uzine din Europa, printre care şi Dacia Piteşti.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: concedieri criza economica
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close