Bulevardul Aviatorilor va fi asfaltat. La monumente şi pe trotuare va fi piatră cubică (VIDEO)

04 Iun 2010   •   22:29
Bulevardul Aviatorilor va fi asfaltat. La monumente şi pe trotuare va fi piatră cubică (VIDEO) aviatorilor

După dezbateri care au durat mai bine de un an, edilii Capitalei au ajuns la o concluzie: asfaltează bulevardul Aviatorilor! Iniţial, a fost considerat monument istoric, dar acum va ajunge o stradă asfaltată.

Bulevardul Aviatorilor va avea piatră cubică în zonele cu monumente istorice, pe trotuare şi pe bretelele laterale de circulaţie, iar partea carosabilă va fi asfaltată, municipalitatea obţinând, vineri, avizul de la Ministerul Culturii pentru refacerea zonei, potrivit Mediafax.
În urma cererii depuse de Primăria Municipiului Bucureşti pentru modernizarea căii de rulare a zonei Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, Bulevardul Mircea Eliade, Bulevardul Constantin Prezan, Ministerul Culturii a aprobat proiectul de refacere a acestei zone cu asfalt "strict pentru zona centrală a căii de rulare cu trafic intens a Bulevardului Aviatorilor".
Potrivit avizului emis de Ministerul Culturii, zona din jurul monumentului Aviatorilor, bretelele laterale de circulaţie, precum şi trotuarele nu vor fi asfaltate.
Directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman, a declarat, vineri, că Bulevardul Aviatorilor va fi refăcut cu mixturi asfaltice, iar la bretelele laterale şi trotuare va fi folosită piatră cubică.
"Este important să păstrăm valoarea monumentală şi caracterul cultural al acestei zone, însă având în vedere că pe Bulevardul Aviatorilor tranzitează zilnic un număr de 18.000 de maşini, este important că am obţinut refacerea arterei cu mixtură asfaltică", a spus Roman, precizând că dacă bulevardul ar fi fost refăcut cu piatră cubică, cheltuielile de întreţinere ar fi fost foarte mari.
Totodată, directorul Administraţiei Străzilor a menţionat că în Piaţa Charles de Gaulle, pe bretelele unde în prezent se parchează maşini s-a identificat posibilitatea executării unor zone pietonale care vor fi făcute din piatră cubică. Şi zona din jurul monumentului Aviatorilor va fi refăcută tot cu piatră cubică.
Potrivit lui Roman, pentru a refolosi toată piatra cubică ce urmează să fie scoasă de pe Bulevardul Aviatorilor, municipalitatea studiază posibilitatea refacerii altor zone din Bucureşti, în afara Centrului Istoric.
Lucrările executate de reprezentanţii municipalităţii pe Bulevardul Aviatorilor sunt făcute în zonele protejate 14 şi 15 şi în raza mai multor monumente istorice, printre care Parcul Herăstrău şi Arcul de Triumf.
Alina Roman a precizat că pe Bulevardul Aviatorilor s-au făcut lucrări de reabilitare în urmă cu aproximativ 20 de ani.
Lucrările la cel de-al doilea tronson avizat pentru reabilitare vor începe după data de 15 iulie şi se vor desfăşura pe artera dintre Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Victoriei, urmând ca şi pe această porţiune circulaţia auto să se desfăşoare pe două benzi pe fiecare sens.Antena3.roParteneri
x close