Antena 3 CNN Economic Auto Camere video în service-urile auto: clienţii ar putea viziona reparaţiile în timp real

Camere video în service-urile auto: clienţii ar putea viziona reparaţiile în timp real

Camere video în service-urile auto: clienţii ar putea viziona reparaţiile în timp real
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Apr 2011   •   08:43

Veşti bune pentru posesorii de autoturisme. Un nou proiect de lege ar putea obliga service urile auto să-şi instaleze sisteme audio şi video care să permită clienţilor vizionarea reparaţiilor făcute la maşini, în timp real. Mai mult, dacă reparaţiile nu sunt făcute cu echipamente specifice, clienţii pot refuza să plătească.

Proiectul de Lege a fost deja adoptat în Senat şi urmează să fie dezbătut săptămâna viitoare, în Camera Deputaţilor.

De asemenea, firmele de reparaţii auto vor fi obligate să instaleze dispozitive audio-video cu ajutorul cărora oamenii care îşi duc maşinile în service să poată vedea clar ce se întâmplă.

Orice client poate refuza să-şi ia maşina din service în cazul în care consideră că mecanicii au folosit la repararea ei aparatură şi instrumentar neomologat.

Costurile reparaţiilor suplimentare vor fi suportate de service, iar omul îşi poate ţine maşina acolo până nu va mai avea nicio obiecţie în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor. Unii oficiali consideră că legea va funcţiona prea mult în avantajul clienţilor.

Deocamdată, în proiectul de lege nu se precizează cine se va ocupa de rezolvarea cazurilor în care oamenii nu vor achita nota de plată a lucrărilor. Dacă va fi adoptată, noua lege ar putea intra în vigoare din iunie.

×
Subiecte în articol: service camere video reparatii auto
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close