Antena 3 CNN Economic Auto Cât costă în 2023 să aduci în țară o mașină cumpărată din Germania

Cât costă în 2023 să aduci în țară o mașină cumpărată din Germania

Mulți români se gândesc să își achiziționeze un autoturism de pe piața auto din Germania deoarece consideră că ofertele sunt mult mai avantajoase.

Cât costă în 2023 să aduci în țară o mașină cumpărată din Germania
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    11 Apr 2023   •   20:00

Potrivit celor din domeniu, prețurile autoturismelor puse la vânzare în Germania pot fi ceva mai mici. În plus, există șanse mai mari să îți găsești o mașină fără probleme mecanice sau ai cărei kilometri nu au fost dați înapoi.

Dacă te decizi să faci un drum până la proprietarul mașinii sau dealer-ul care o pune la vânzare, ia în calcul și câteva variante de rezervă, de preferat în același oraș sau într-o zonă relativ apropiată, tocmai pentru a putea vedea mașinile fără a pierde prea mult timp pe drumuri, scrie sortter.com.

În acest caz, primul cost pe care trebuie să îl ai în vedere este legat de deplasarea ta în Germania - transport, dar și cazare, în cazul în care este necesară.

Evident, cea mai rapidă și comodă variantă este avionul, dar asta presupune achiziționarea unui bilet din scurt, caz în care și prețul va fi ceva mai piperat, inclusiv la companiile low cost. De exemplu, pentru un zbor din București până în Nürnberg vei fi nevoit să scoți din buzunar în jur de 200 de euro, dacă planifici o deplasare de azi pe mâine–poimâine. La acest cost se adaugă și cel pentru cazare, tariful pentru o noapte la hotel pornind de la aproximativ 50 de euro, potrivit site-urilor de rezervări.

Dacă alegi aduci mașina în țară cu trailerul atunci vei plăti un nou bilet de avion și pentru drumul de întoarcere. Mai ia în calcul și faptul că până la următorul zbor poți fi nevoit să rămâi în orașul respectiv chiar și două-trei zile, fapt care va aduce cu sine costuri suplimentare pentru mâncare și pentru transport – fie pentru bilete de autobuz, fie pentru închirierea unei mașini cu care să te poți deplasa cu ușurință prin oraș.

După ce bați palma cu dealerul auto sau cu proprietarul (persoană fizică), va trebui să decizi cum vei aduce mașina în România. În acest sens, ai la dispoziție două variante:

  •     Optezi pentru un transport cu trailerul
  •     Conduci mașina până în România

În cazul primei variante, există multe firme care prestează astfel de servicii, iar tariful se va ridica probabil la aproximativ 450 - 500 de euro pentru aducerea mașinii pe trailer din Germania în România.

Pentru a putea aduce mașina pe roți în țară, vei avea nevoie de numere roșii de tranzit, din Germania. Dacă achiziționezi mașina de la un dealer auto, acesta te poate ajuta cu obținerea respectivelor numere zoll. În cazul în care cumperi mașina de la o persoană fizică, vei fi pe cont propriu în ceea ce privește obținerea numerelor zoll. În medie, pentru obținerea numerelor zoll poți scoate din portofel o sumă cuprinsă între 150 și chiar 300 de euro, precizează sursa citată.

Un astfel de drum din Germania în România este destul de obositor dacă nu ești însoțit și de alte persoane care pot conduce. De exemplu, distanța din Nürnberg până în București este de aproximativ 1.600 km. Pentru combustibil va trebui să aloci, în medie, în jur de 200 - 250 de euro. În paralel, va trebui să achiți și taxe de drum sau vigniete.

×
Subiecte în articol: Germania auto
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close