Ce spun experții despre trecerea la vehicule electrice

01 Sep 2017   •   23:19
Ce spun experții despre trecerea la vehicule electrice Foto: pixabay.com

Marea Britanie va trebui să investească miliarde de lire (miliarde de euro) pentru construirea de centrale electrice, extinderea reţelelor de electricitate şi pentru staţii de alimentare a maşinilor, pentru a evita oprirea bruscă a energiei după renunţarea la motoarele diesel şi pe benzină.

Alimentarea a milioane de vehicule dotate cu motoare electrice peste două decenii este fezabilă din punct de vedere tehnic, dar va genera costuri suplimentare, relatează site-ul agenţiei Reuters. Costurile ar putea fi mai mici dacă şoferii vor putea fi convinşi să alimenteze cu electricitate maşinile noaptea, când alţi consumatori sunt opriţi.

Reţelele locale de electricitate riscă să se confrunte cu probleme majore şi vor trebui să gestioneze eficient electricitatea pentru a putea alimenta şi vehiculele.

"Va fi o mare provocare şi sunt necesare investiţii majore pentru producerea de electricitate, pentru dezvoltarea sistemelor de distribuire şi construirea de staţii de alimentare", atrage atenţia Johannes Wetzel, analist la Institutul Wood Mackenzie.

În iulie, Guvernul britanic a anunţat intenţia de a interzice autoturismele cu propulsie diesel şi pe benzină începând din anul 2040, în scopul reducerii poluării.

Sursă: Mediafax
Parteneri
sati
x close