Antena 3 CNN Economic Auto Cea mai mare rechemare auto din istorie. 6,58 de MILIOANE de maşini, aduse în service pentru verificări

Cea mai mare rechemare auto din istorie. 6,58 de MILIOANE de maşini, aduse în service pentru verificări

Cea mai mare rechemare auto din istorie. 6,58 de MILIOANE de maşini, aduse în service pentru verificări
de O.P.    |    09 Apr 2014   •   11:49

Toyota Motor Corp va rechema la service 6,58 milioane de vehicule din întreaga lume pentru a rezolva defecțiunile de la scaune și sistemul de direcție, aceasta fiind una dintre cele mai mari rechemări realizate până acum pe plan mondial, transmite Reuters.

Cel mai mare producător auto mondial va rechema anumite modele Yaris, Urban Cruiser, RAV4 și Hilux după ce a identificat probleme la coloana de direcție și la scaunele de la 1.058 vehicule. Anunțul vine într-un moment în care compania niponă vrea să-și restabilească reputația afectată de o serie de retrageri masive care au avut loc între 2009 și 2011 legate de probleme la sistemul de accelerație.

Rechemarea acoperă modelele subcompact Yaris și SUV-uri Urban Cruiser asamblate în perioada ianuarie 2005 și august 2010, precum și SUV-urile RAV4 și camionetele Hilux fabricate între iunie 2004 și decembrie 2010, a anunțat Toyota.

Aproximativ 825.000 dintre vehiculele afectate sunt în Europa, dar nu s-au raportat accidente legate de defecțiunile înregistrate la scaune și la sistemele de direcție.

 

×
Subiecte în articol: Toyota service
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close