Antena 3 CNN Economic Auto Cea mai modernă parcare din Bucureşi, în Sectorul 6. Maşinile stau ca într-un carusel (VIDEO)

Cea mai modernă parcare din Bucureşi, în Sectorul 6. Maşinile stau ca într-un carusel (VIDEO)

Cea mai modernă parcare din Bucureşi, în Sectorul 6. Maşinile stau ca într-un carusel (VIDEO)
Sursa foto: parcare
02 Sep 2009   •   22:14

Stau una peste alta atârnând în gol. Şi lunar pot fi date în carusel pentru 100 de lei. Nu este o nouă ofertă într-un parc de distracţii ci cea mai modernă şi economică parcare din România.

Mecanismul este simplu. Maşinile se învârt exact ca scaundele din roata unui iarmaroc. Iar pe suprafaţa pe care de regulă stă o singură maşină încap, suprapuse, 6 maşini.

Fiecare locatar are alocat câte un număr pe panoul de comandă. Este suficientă o simplă apăsare de buton pentru ca platforma să coboare până la sol. După ce maşina a fost urcată pe rampă este de ajuns doar o apăsare de buton pentru ca liftul să o urce în cîteva secunde, la nivelul următor.

Instalaţia este extrem de silenţioasă. Iar senzaţia de a privi maşina de la fereastră, atârnând în gol la 10 metri, e de efect.

Parcarea este realizată doar din metal aşa că a fost gata în mai puţin de o săptămînă. A costat 200.000 de euro.

De săptămâna viitoare, când tariful va fi stabilit de consilieri, şoferii pot cere un loc de parcare. Se pare că un loc în caruselul de metal va costa 100 de lei pe lună. Pînă la sfârşitul anului, primăria sectorului 6 vrea să mai construiască alte 15 parcări. Noul sistem are două avantaje - e gata în 5 zile şi poate fi amplasat oriunde sunt 50 de metri patraţi de teren gol.



Observator

×
Subiecte în articol: sectorul 6 masini
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close