Antena 3 CNN Economic Auto Cel mai scump Lamborghini din lume, expus la vânzare în Dubai

Cel mai scump Lamborghini din lume, expus la vânzare în Dubai

Cel mai scump Lamborghini din lume, expus la vânzare în Dubai
18 Sep 2013   •   17:59

Cel mai scump Lamborghini Aventador LP 700-4 - fabricat din aur pur, platină şi diamante - a fost expus pentru vânzare în Dubai.

Producătorii speră să poată obţină fabuloasa sumă de 7,3 milioane de dolari în urma vânzării bolidului, relatează agenţia de presă Ria Novosti.

Lamborghini Aventador LP 700-4 este nominalizat  pentru Guinness Book la categoriile cea mai scumpă maşină, cel mai scump logo şi singura maşină construită din 500 kg de aur.

Atunci când va apărea un cumpărător, ea va fi fabricată în mărime reală, nu înainte însă ca acesta să achite un avans. Viitorul proprietar va putea să opteze pentru unele modificări de design şi finisaj, asigură producătorii.

Modelul din aur Lamborghini Aventador LP 700-4 a fost proiectat de inginerul german Robert Gulpen, care în ultimii 12 ani s-a specializat în inventarea automobilelor din clasa super-lux, cu utilizarea de metale şi pietre preţioase.

Corpul maşinii este realizat din fibre de carbon, acoperite cu 500 kg de aur pur şi finisaje de platină. Farurile şi tapiţeria scaunelor sunt încrustate cu 700 de diamante de cea mai înaltă calitate. Diamante sunt montate chiar şi în becurile din interiorul maşinii.

După Dubai, Lamborghini din aur va fi expus la Abu Dhabi, iar, în noiembrie, va lua parte la Dubai International Motor Show.

În cazul în care va apărea un cumpărător la expoziţia din Dubai, Gulpen este dispus s-o vândă contra 7,3 milioane de dolari.

În caz contrar, automobilul de lux va fi vândut cel puţin pentru 7,5 milioane de dolari prin una dintre cele mai mari case de licitaţii din lume, informează Agerpres.

×
Subiecte în articol: Dubai aur Abu Dhabi

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close