Antena 3 CNN Economic Auto Cel puţin 200 de şoferi cu permis obţinut fraudulos circulă pe şoselele din România

Cel puţin 200 de şoferi cu permis obţinut fraudulos circulă pe şoselele din România

Cel puţin 200 de şoferi cu permis obţinut fraudulos circulă pe şoselele din România
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Feb 2011   •   15:33

Cel puţin 200 de şoferi circulă în voie, poate chiar la această oră, pe şoselele noastre deşi Direcţia Generală Anticorupţie a constatat că şi-au obţinut fraudulos permisele. Probabil o vor mai face multă vreme de acum încolo, pentru că singurii care îi pot opri să mai conducă sunt judecătorii.

După două săptămâni de anchetă, procurorii DGA au descoperit în jur de 200 de permise de conducere care ar fi fost obţinute fraudulos. Cei care doreau să treacă peste proba de traseu la examenul auto ar fi dat mită, fiecare, între 200 şi 300 de euro.

Intermediarii erau nouă instructori auto care ar fi colaborat cu cinci angajati de la Serviciul Permise de Conducere Bucureşti. Ulterior, în acest caz au mai fost reţinute încă patru persoane, una dintre ele fiind profesor la academia de politie Alexandru Ioan Cuza.

Prefectura Bucureşti spune însă că nu a fost sesizată de anchetatori, în legătură cu existenţa unor permise cu probleme. Şi, chiar dacă va fi notificată, singura modalitate prin care va putea acţiona este să sesizeze instanţele de judecată.

 

×
Subiecte în articol: şoferi permis de conducere sosele
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close